NAUKA JE UMETNOST : Noć istraživača stiže u Inđiju po 7. put

Pažnja, pažnja! Noć istraživača stiže u Inđiju po 7. put! Poslednji petak u mesecu, tačnije 30. septembar od 16:00-20:00h, rezervišite za nauku i umetnost. Pod sloganom: „Nauka je umetnost!”,ovaj put želimo da istaknemo neraskidivu vezu između nauke i umetnosti i promovišemo kreativnost, kritičko mišljenje i rešavanje problema kao veštine naučnika i umetnika, koje ujedno predstavljaju imperative razvoja nauke i društva. Na ovaj način želimo da inspirišemo mlade ljude da budu inovativni i da preispituju i traže kreativna rešenja za različite problem i izazove oko nas.

Tim projekta ReFocuS Art (Road to Friday of Science and Art), zajedno sa naučnicima iz Beograda i Novog Sada i učenicima iz Inđije, Beške i Krčedina, su pripremili i ove godine zabavne, interaktivne, naučno-umetničke sadržaje koji će vas čekati u Ulici Vojvode Stepe.

Noć istraživača je otvoren i besplatan sadržaj, održava se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u preko 400 gradova širom Evrope. Cilj manifestacije je podizanje svesti javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke za društvo tako što stavljamo istraživače u fokus šire javnosti. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *