Naučno tehnološki park Čačak nacionalni pobednik EEPA 2020

Naučno tehnološki park Čačak (NTP) je od strane Evropske komisije proglašen za nacionalnog pobednika u okviru evropskog takmičenja za promociju preduzetništva, saopšteno je danas iz te ustanove.

“EEPA (European Enterprise Promotion Awards) je inicijativa Evropske komisije, koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva. Evropsko priznanje pobednicima donosi vidljivost i promociju širom Evrope i kao pizitivan primer inspiriše druge da pokrenu svoj posao”, objašnjeno je u saopštenju NTP-a.

Kategorije koje obuhvata ovo takmičenje su:

  1. Podsticanje preduzetničkog duha
  2. Ulaganje u preduzetničke veštine
  3. Unapređenje poslovnog okruženja
  4. Internacionalizacija MSP
  5. Razvoj zelenih tržišta i energetska efikasnost
  6. Promovisanje inkluzivnog preduzetništva i odgovornog poslovanja

U prvoj fazi takmičenja, tokom juna meseca tekuće godine NTP Čačak poslao je aplikaciju koja se odnosi na kategoriju „Ulaganje u preduzetničke veštine“ i to preko projekta „Regionalni inovacioni Startap centar“.

“Nakon proglašenja nacionalnog predstavnika prelazi se u drugu fazu koja podrazumeva takmičenje između nacionalnih predstavnika evropskih zemalja. Realizacija Evropskog takmičenja bi trebalo da se održi u Berlinu, tokom novembra meseca”, navodi se u saopštenju NTP-a.

S obzirom na celu situaciju oko zdravstene bezbednosti još uvek nije zvanično potvrđeno da li će se takmičenje realizovati prema planu ili će se ipak održati onlajn. 

“NTP Čačak ima priliku da na evropskom nivou pobedi u okviru svoje kategorije ili na nivou celokupnog takmičenja”, zaključuju u NTP Čačak.

INFO 24 / Mirjana Aleksić / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *