Narodni poslanik Janko Langura: SNS je jedini pravi izbor

Rodom iz Gornjeg Milanovca, Janko Langura je prošle godine, po prvi put, postao narodni poslanik. Mlad, ali sa političkim iskustvom, za emisiju Profil, u produkciji mreže INFO 24, kaže da mu je ovo prva stranka u kojoj je i da je Srpsku naprednu stranku izabrao jer je jedina prava stranka za sve ljude koji žele da se bave politikom.

Od 2013. godine, Langura kreće u političke vode. Ranije je bio profesionalni fudbaler  u Metalcu iz Milanovca, ali zbog teške ekonomske situacije u celoj Srbiji, pa u sportu, kao mlad čovek jedino je šansu video da ode negde „preko“. Međutim, kako naglašava, onda su desile promene na političkoj sceni Srbije.

„Došlo  je pada tog tajkunskog lopovskog žutog režima i odjednom su stvari krenule na bolje. I ono što se svima nama činilo do tada kao nemoguće – da čak i pojedini tajkuni koji su vedrili i oblačili i upravljali Srbijom i građanima, bili su pohapšeni. I tada smo shvatili da je došla vlast koja želi da menja stvari, koja nama mladim ljudima daje perspektivu i jednostavno sam osetio potrebu da učestvujem u svemu tome i da tim ljudima i pomognem. Zato sam i odabrao Srpsku naprednu stranku kao jedini pravi izbor u tom trenutku“, naglašava Janko Langura.

Kao mladom poslaniku, veoma mu je bitna pomoć starijih kolega, za koje kaže da im daju punu podršku. Kaže, od njih mogu mnogo da nauče, pogotovu od onih kojima je ovo drugi ili treći mandat. Rad skupštine i skupštinskih službi ocenjuje kao veoma dobar i naglašava da nikada do sada nije imao nikakvu neprijatnost, pa ni od opozicionih poslanika.

„Naravno, od strane pojedinih opozicionara, mi smo stalno meta, ali nemamo pravo da se želimo, kada vidimo sa čim se sve susreće porodica predsednika Vučića, ali i on sam u njegovoj borbi. Dobra je ova skupština, za razliku od prethofnih saziva, kada smo imali to nekakvo fašistčko delovanje od strane Boška Obradovića“, kaže narodni poslanik Langura.

Opozicioni cirkus nastavlja se iz dana u dan, tvrdi Langra komentarišući postupke opozicije i bivšeg režima i naglašava da „oni ne mogu sami sa sobom da se dogovore šta su im ciljevi i želje“.

„Njihova jedina ideologija je ona fašistčka Musolinijeva  – mi želimo da dođemo na vlast. To je jedina njihova ideologija. Ali, ne žele oni da dođu na vlast da bi nešto menjali, jer, koliko znam, mi nikad nismo čuli da su oni izneli neki program. Nikad nisu rekli da će da sporvedu bolje referme, da će nošto bolje da urade, da izgrade… Jedino što žele je da dođu na vlast, ali je problem što ni među sobom ne mogu da se dogovore, jer jedni žele da izađu na izbore, dok drugi žele da nasilno dobiju vlast. Osnovni problem je taj što imaju različite strane mentore i što nemaju hrabrosti da izađu na izbore, gde nikad nije bio niži cenzus, nego sadašnjih tri posto“, naglašava Janko Langura.

Komentarišući predstojeće izbore 2022. godine, Langura kaže da se neće čekati poslednji dani. Naglašava da je za njih kamanja svaki dan, jer žele da svakog dana rade najbolje moguće u interesu građana Srbije.

„Građani to prepoznaju i kod Aleksandra Vučića i kod svih nas i to znaju da cene. To smo veoma lako videli i na prethodnim izborima, kada su predsedniku Vučiću  građani dali punu  podršku. I to je nešto što ni jedan drugi političar u Srbiji ne uživa“, kaže Langura.

Na pitanje da li je primio vakcinu protiv Covida i kako doživljava celu ovu situaciju sa borbom protiv pandemije, ali i sve više korana žurki, Janko Langura odgovara:

„Ja sam po pozivu iz mog Doma zdravlja otišao da se vakcinišem, jer želim da doktorima olakšam njihov posao. Oni su, uz našu vojsku, prvi u tom redu u odbrani naše zemlje od ove sgtrašne pošasti koja nas je zadesila. Jednostavno sam osećao da je moja obaveza da se vakcinišem, kako doktori sutra ne bi došli u situaciju da moraju da leče i mene kao mladog čoveka. A što se tiče tih korona žurki, gde su mladi ljudi, poručio bih im da se suzdrže još malo i pridržavaju svim propisanih mera. Ja shvatam i razume da je godinu dana njihovog mladalačkog života na neki način izgubljeno, ali nije to nešto što se ne može nadoknaditi. Itekako će biti vremena i za žurke i za mature i za ekskurzije, ali samo za još malo strpljenja molim, da se sve ovo smiri“, kaže Janko Langura.

I kako mlad čovek, kao poslanik da predstavi svoj kraj, nego rečima:

„Milanovčani su poznati kao dobri ljudi i dobri domaćini, od Dragolja do Gojne Gore, i ono što me posebno raduje je to što će sada svima biti – bilo da su iz Beograda ili iz nekog drugog kraja, lakše će se do nas sada stizati, kada uradimo i pristupnu saobraćajnicu do našeg Gornjeg Milanovca, koja će uskoro biti završina. tada će svima dolazak do nas biti veoma pristupačniji i mi ćemo vrlo rado sve dobre ljude, kako iz Srbije tako i iz celog sveta, rado i lepo ugostiti“, nagalašava Janko Langura, narodni poslanik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *