Narodna poslanica SNS-a Sandra Božić: Srbija je stabilna zemlja i građani imaju poverenja u državu

Gostujući u emisiji Paralela medijske mreže Info24, narodna poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić izjavila je da je aktuelna vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem adekvatno i uspešno odgovorila na sve izazove nastale u vreme pandemije virusa korona.

„Mi smo odreagovali na vreme u svakom slučaju i zdravstvenom i ekonomskom i po odgovoru na Kovid-19 Srbija je na petom mestu u Evropi… Imamo stabilno rukovodstvo koje je kroz celokupnu ovu krizu i vreme puno izazova za svaku državu i celu palnetu uspelo da odgovori adekvatno i pravovremeno“, istakla je Sandra Božić.

Ona je odbacila kritike predstavnika opozicionog bloka u Srbiji ocenivši da od proglašenja epidemije virusa korona koriste tu situaciju isključivo u političke svrhe.

Podsetila je na ponašanje opozicije u prvom talasu epidemije koja je, navela je, pozivala građane da ne poštuju protivepidemijske mere,  da ne nose maske i krše zabranu kretanja odnosno policijski čas.

„Danas pitaju zašto se mi ne zatvaramo. To je licemerno i bezobrazno. Oni na Srbiju ne misle. Oni na građane uopšte ne misle“, naglasila je Božić.

Ukazala je na „požrtvovanost predsednika Srbije“ koji se, prema njenim rečima,  danas bori za vakcine, kao što je vodio i bitku da se nabavi dovoljno respiratora.

Za Sandru Božić vakcina je spas od korona virusa i ona odbacuje argumente tzv. antivakcinalnog lobija u Srbiji.

 „Promenilo se to što imamo internet i što imamo različite desničarske snage koje ili zaista veruju u tu priču da je zemlja ravna ploča i da nam vakcine ne mogu doneti dobro, jer će nas čipovati preko vakcina, ili im treba pomoć druge stručne vrste da sagledaju neke civilizacijske tekovine koje su sve sem upitne. Ti pokreti, zahavljujući društvenim mrežama, uspevaju da dođu do ljudi i bave se vrlo agresivnom propagandom koja zaista uzrokuje da vi sednete i zapitate se da li je moguće da nas neko čipuje kroz tu vakcinu“, objasnila je Božić.

Poručila je građanima da veruju lekarima i nikome drugom.

„Ne postoji lekar koji će vam reći da je vakcina pogrešna i lekar koji će vam reći da postoji drugi nači da se ovo reši. Ali sve jedno, vakcina neće biti obavezna za celokupnu  populaciju, vi ste to čuli i od predsednika. Vakcina će biti nabavljena u velikom broju“, navela je narodna poslanica Sandra Božić.

Zaključila je da je to samo „glasna manjina“ i da veliki deo građana razmišlja trezveno i ima poverenje u sistem.

 „Ja ću biti prva koja će se vakcinisati. Redovno vakcinišem decu i ja sam se vakcinisala“, zaključila je Božić.

Govoreći o ekonomskim merama tokom pandemije, Božić je ocenila da je Srbija jedna od najuspešnijih zemlja u Evropi kada je u pitanjuekonomski rast.

„Najmanji pad smo imali u ovoj godini koja je po svemu sudeći zaista dovela do pada kod mnogo jakih ili jačih ekonomija u svetu. Imate 10 do 15 procenat pad ekonomije velikih sila, a u Srbiji po procenama MMF-a pad od 0,5% , a mi se nadamo da ćemo biti u minusu 0,1%. Sledeće godine Srbija će zabeležiti dalji rast“, smatra Božić.

Navela je da je po svim ekonomskim parametrima Srbija stabilna zemlja što su potvrdile i međunarodne institucije. U prilog tome govori i podatak da je  Srbija danas zemlja u koju je poželjno ulagati, da je nezaposlenost na istorijskom minimumu od 7,3 procenta, da je poslednjih godina otvoreno 200.000 novih radnih mesta i da smo prvi u svetu po prilivu stranih investicija.

„Koja to svetska sila nije zatražila svoj profit u Srbiji, a to za nas znači nova radna mesta i to za nas znači povećanje BDP-a koji je povećan za oko 14,8%  u periodu od 2016. do 2020. godine“, izjavila je Sandra Božić.

Ona je rekla da će se nastaviti realizacija plana Srbija 2020-2025 na razvoju infrastrukture od izgradnje puteva, pruga, mostova do vodovodne i kanalizacione mreže u svim delovima Srbije.

Ukazala je na veliki značaj investiranja države u zdravstveni sistem rekavši da je do sada uloženo preko 600 miliona evra i da je znatno poboljšan standard lekara i svih zaposlenih u zdravstvu.

Komentarišući najavu rata protiv mafije od strane vrha države, Božić je izjavila da „nema nedodirljivih, zaštićenih i privilegovanih“ i poručila da nas očekuje vreme izazova u kome će se država odlučno obračunati sa mafijom i kriminalom.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet