Narodna poslanica Milena Popović za “Profil”: Živim život isključivo po svojim pravilima

Srpska političarka, narodna poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije od 2020. godine Milena Popović (37), poznata i kao supruga ubijenog srpskog političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića, govorila je o privatnom životu i ambicijama u politici za emisiju Profil medijske mreže Info24.

Milena Popović je rođena i odrasla je u Kosovskoj Mitrovici u kako kaže prosečnoj, jednostavnoj i patrijarhalnoj porodici. Ima setru i brata i ističe da joj je porodica,  na koju je ponosna, najvažnija u životu.

Milena Popović je istoričarka umetnosti. Predaje na Univerzitetu u Prištini a doktorilala je u Beogradu. Pre izbora za narodnu poslanicu, radila je u kabinetu premijerke Vlade Srbije u sektoru za kulturu.

Milena živi u Beogradu sa sinom Bogdanom (10) i svedoči da je danas teško biti samohrana majka.

„Napred se mora, nazad se ne može. Korača se hrabro napred“, kazala je Milena.

Nakon ubistva njenog supruga Olivera Ivanovića, Milena je bila izložena brojnim osudama i kritikama. Jedne su se odnosile na činjenicu da nije nosila crninu.

„Napadnuta  sam što ne nosim crninu. Ja je ne nosim ni danas kada mi je majka umrla. Život živim isključivo po svojim pravilima“, rekla je Milena objasnivši da je to rečenica koju je Oliver često koristio.

„Imam stav da crnina ne znači  da nekog žalite više ili manje. Ja znam šta je meni u duši i u srcu“, dodala je Milena Popović.

Navela je da ne želi ničije sažaljenje niti da bude žrtva.

Popovićeva se pridružila Srpskoj naprednoj stranci početkom 2020. godine. Bila je 55. na listi Aleksandar Vučić – Za našu decu i time dobila poslaničko mesto u Skupštini.

Priklanjanje Milene Popović vlastima u Srbiji izazvalo je brojne negativne reakcije u javnosti.

 „Suma sumarum vi ostanete sami sa sobom i važno je kada se vi pogledate u ogledalo da je vaša savest čista i da vi imate svoj cilj i da ste vi nakraju dana zadovoljni“, rekla je Milena Popović dodavši da je naučila da živi sa napadima.

Navela je da joj je najstrašnije kada je napadaju žene jer smatra da živimo u doba muškaraca i da među onima koji to čine ima neobrazovanih ali i zlobnih i ljubomornih i dosta politike, što je kazala je najstrašnije. Satisfakcija  joj je, na drugoj strani, to što je upoznala mnoge dobronamerne ljude i stekla velika prijateljstva.

Jedan od najboljih prijatelja joj je Marko Đurić (bivši direktor Kancelarije Srbije za Kosovo i Metohiju) za koga je rekla da je učinio više da pomogne njenom suprugu tokom njegovog zatvora nego bilo ko drugi, bez obzira na to što je Đurić takođe upućivao oštre kritike prema Ivanoviću kada su bili politički rivali na kosovskim lokalnim izborima 2017. godine.

Kako je rekla, divne ljude je upoznala sa kojima je uradila mnogo važnih  i lepih stvari u Odseku za kulturu i kreativne industrije u Vladi Srbije gde je radila tri godine.

Politika je za nju i posao i strast, nešto što voli i čime će se baviti u budućnosti.

 „Prestala sam da pravim bilo kakve planove kada se dogodili sve što se dogodilo jer sam tada shvatila da se dan živi danas i da ono juče je prošlo i da sutra ne znamo da li će doći i da čovek treba da se usredsredi na taj trenutak koji proživljava sad i u tom smislu ja radim sve da sebe unapredim i da prosto se obrazujem još više od onoga što već jesam i onda će vreme pokazati jer mi nikad ne znamo kakve prilike dolaze, kakve mogu situacije da se dogode. Naravno da imam neki plan da ostanem u politici. Ja sad ne znam u kakvom to može biti kontekstu  i kakvoj formi ali videćemo sve zavisi kako se bude situacija razvijala“, ispričala je Milena.

Govoreći o razlozima zašto je Srpska napredna stranka bila njen izbor, Popović je rekla da je posle ubistva Olivera Ivanovića odlučila da nekome pripada.

Rekla je da je tada deo opozciije očekivao da se njoj priključi i da stane iza toga da  je Srbija dogovorna za ubistvo Ivanovića što nije mogla da prihvati i tada, svedoči, kreću napadi na nju.

„Osetila sam se nezaštićeno i želela sam da budem deo velike porodice i rešim neke svoje probleme…I bila je neka situacija u kojoj je predsednik napadan danima i to je bio okidač…“, izajvila je Popović.

Ocenila je da na političkoj sceni Srbije nijedna politička stranka nema težinu da bude opozicija i da je mržnja prema Aleksandru Vučiću i SNS-u jedina stavr oko koje se slažu.

„Za mene ne postoji nijedna stranka koja je opoziciona. Ja tu ne vidim apsolutno nijednog čvoeka koji ima težinu i koji bi mogao da bude eventualni lider ili da parira Aleksandru tako da mislim da oni samo mogu da se bore svim silama da nešto urade, da u sitnim procentima uđu u Skupštinu, mislim da dalje od toga ne mogu, mislim da su sami krivi za to da nemaju nikakav program niti plan niti bilo šta sem mržnje i mislim da je to pogrešno i mislim da to narod odbija više nego što može da ga privuče“, istakla je Popović.

Kazala je da je dosta ljudi koji su je napadali tužila i da je već jedan  proces dobila.

„Neću da dozvolim da neko ko se krije iza lažnog imena i prezimena kaže da sam ja učestvovala u Oliverovom ubistvu  zato što ja nisam nosila crninu“, poručila je Milena Popović.

Preležala je korona virus sa sinom i bila je sa jakom upalom pluća osam dana u bolnici, dok je sin imao blaži oblik bolesti.

„Nije igra ovaj virus. To je ono što mogu da poručim ljudima, kao i da je vakcinacija jako važna“, zaključila je Milena Popović i uputila reči zahvalnosti zdravstvenim radnicima.

Milena Popović u slobodno vreme voli da ode na Kalemegdan sa sinom. Voli da kuva i spretna je u tome, a Dubrovnik je grad njenih snova.

Kazala je da je danas srećna žena i da ponovo voli.

„Već sam dala šansu i ponovo volim i mogu da kažem da sam srećna žena“, otkrila je Milena Popović za emisiju Profil.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *