Naprednjaci u Kraljevu osvojili 57 odsto glasova

Kraljevački naprednjaci imaće potpunu većinu u Skupštini grada Kraljeva koja broji 70 odborničkih mesta.

Na izborima za lokalni parlament, lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, prema preliminarnim, nezvaničnim rezultatima, osvojila je ubedljivih 57 odsto glasova, pa će kraljevački naprednjaci imati potpunu većinu u Skupštini grada Kraljeva koja broji 70 odborničkih mesta.

Apsolutno poverenje glasača, čak za 20 odsto veće nego na lokalnim izborima 2016. godine, po rečima nosioca liste u Kraljevu Nebojše Simovića, aktuelnog načelnika Raškog okruga, potvrda je ispravne politike i na republičkom i lokalnom nivou, i ogromnog zalaganja za bolji život svih građana Srbije.

– Dobili smo novi mandat da nastavimo da stvaramo bolju budućnost, da podižemo standard naših građana, da otvaramo nova radna mesta, da gradimo nove puteve, škole i bolnice. Spremni smo za sve izazove, i da opravdamo veliko poverenje naroda, i da realizacijom značajnih projekata doprinesemo stvaranjeu uslova za još veći ekonomski i privredni rast. – kaže Simović.

Uz apsolutnu većinu naprednjaka, prema nezvaničnim rezultatima, odbornike u kraljevačkom parlamentu imaće i liste „Ivica Dačić–SPS-Jedinstvena Srbija–Dragan Marković Palma“(15%), Grupa Građana „Metla 2020–Starososedoci–Ivan Matović“(oko 7%), „Milan Stamatović–Zoran Jovanović–Pokret obnove kraljevine Srbije– Bolja Srbija“(5,5%) i lista „Aleksandar Šapić–Pobeda za Kraljevo“(4,5%).

– Ostvarili smo najubedljiviju pobedu u istoriji na lokalniom nivou u Kraljevu, ali ćemo razgovarati sa svim političkim činiocima koji su ušli u Skupštinu grada – kaže gradonačelnik Predrag Terzić i kandidat da ovu funkciju obavlja i naredne četiri godine. – Najvažnije nam je da opravdamo poverenje sugrađana, da završimo započete i krenemo u nove kapitalne projekte, a kadrovska rešenja su nešto što nam nije prioritet, ali ćemo i o tome, kada dođe vreme, svakako razgovarati.

INFO 24 / Novosti / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *