Napad na srpske mladiće u Babinom Mostu, Đurić osudio napad

Grupa srpskih mladića povređena je u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića. Marko Đurić zatražio od međunarodne zajednice da reaguje.

Do napada je došlo sinoć oko 22 sata, kada su se četiri srpska srednjoškolca, dok su išli selom, naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela.

Roditelji jednog od povređenih mladića iz porodice Slavić rekli su da je do napada došlo bez ikakvog povoda i da je njihov sin zadobio povrede po glavi i telu.

„Najpre su ih napali na seoskom putu da bi zatim nastavili sa napadom kada su naša deca krenula da beže prema susednim kućama, kako bi se sklonila. Sustigli su ih i tukli po glavi i stomaku, grudima“, rekli su iz porodice Slavić, prenosi RTS.

Svi napadnuti mladići su pregledani u lokalnoj ambulanti iz koje su upućeni na detaljne preglede u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Porodice povređenih momaka su napad prijavile policiji koja je otvorila istragu.

Babin Most je etnički mešovito selo, između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Đurić osudio napad u B.mostu-međ. zajednica da reaguje

Direktor Kanclelarije Vlade Srbije za KiM Marko osudio je napad na srpske mladiće u Babinom mostu i zatražio od međunarodne zajednice da bez odlaganje reaguje na „puzeće etničko čišćenje Srba“ iz tog mesta.

Ðurić je za RTS rekao da je napad u Babinom mostu izraz politike mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine i da nije izolovan incident, podsetivši da su u više navrata u tom mestu napadani Srbi, da su ekstremisti upadali i u školsko dvorište, a da su lokalne vlasti ometale rekonstrukciju i izgradnju nove škole.

„Policija nije kaznila one koji su odgovorni za čitavu seriju incidenata i sada se nastavlja puzeće etničko čišćenje Srba iz Babinog mosta“, ocenio je Ðurić.

Kaže da je to mesto između Kosovske Mitrovice i Prištine strateški važno i da je Albancima cilj da zastraše i pritisnu Srbe kako bi se iselili.

„Zahtevamo od međunarodne zajednice da bez odlaganja reaguje i interveniše, jer su lokalni organi pokazali da nisu u stanju. Kfor treba da uspostavi statičko prisustvo u Babinom mostu, dok ne budu kažnjeni odgovorni za napade“, rekao je Ðurić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *