Nakon javnih rasprava o budžetu grada za 2020. godinu – više sredstava i ulaganja

Završna javna rasprava o budžetu grada Loznice za 2020. godinu održana je u skupštinskoj sali gde se okupio veliki broj građana koji su izneli svoja mišljenja i predloge o korišćenju budžetskih sredstava u narednoj godini.

Prema rečima načelnika Odeljenja za finansije Zorana Tomića, veoma značajan ciklus javnih rasprava sa svim direktnim i indirektnim korisnicima budžeta uspešno je završen, a do konačne predaje Nacrta Odluke o budžetu grada za 2020. godinu analiziraće i razmotriće sve predloge građana od kojih će dobar deo naći mesto u Odluci o budžetu koja će biti usvojena u zakonskom roku do 20. decembra.

Održali smo niz javnih rasprava sa svim korisnicima budžeta – sa mesnim zajednicama, udruženjima građana, sportskim klubovima, školama, javnim preduzećima i ustanovama i drugima. Pre svega nam je bio cilj da čujemo sugestije i mišljenja građana odnosno šta bi trebalo da nađe svoje mesto u budžetu u narednoj godini. Čuli smo dosta dobrih predloga, prvenstveno kada su u pitanju kapitalna ulaganja i veoma mi je drago da sam na svim javnim raspravama čuo i pozitivna mišljenja o kapitalnim investicijama koje se trenutno sprovode u našem gradu kao što je dolazak investitora, stranik kompanija „Mint” i „Adient” u industrijskoj zoni Šepak, izgradnja stadiona, crpne stanice, rekonstrukcija Opšte bolnice Loznica – istakao je načelnik Tomić i dodao da će zahvaljujući dobrom punjenju budžeta mnogi njegovi korisnici će u 2020. godini dobiti i dodatna sredstva

Ljude najviše zanima komunalna infrastruktura, lokalna putna mreža na čijoj izgradnji ćemo nastaviti intezivno da radimo i u 2020. godini kao što je ulica Georgija Jakšića, blokovski parkinzi, postavljanje moderne i štedljive led rasvete, vodosnabdevanje, odvođenje optadnih voda, kišna kanalizacija, ozelenjavanje javnih površina – naveo je Tomić.

Kako je rekao, s obzirom na to da je potpisan ugovor za izgradnju brzog puta Loznica-Šabac grad Loznica će sa svojim projektima i planskom dokumentacijom pratiti aktivnosti u vezi sa tim tako da će ulaganja na teritoriji Loznice u narednim godinama biti na zavidnom nivou.

macvanski.info/Info24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *