Najveća litija u istoriji Crne Gore

Više od 100 hiljada ljudi na najvećoj litiji u istoriji Crne Gore. Mitropolit Amfilohije ponovo pozvao crnogorske vlasti da povuku sraman zakon o slobodi veroispovesti.

U Podgorici, je povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznika Svetog Simeona Mirotočivog, održana najveća litija u istoriji Crne Gore u kojoj je, prema procenama, učestvovalo oko 120.000 ljudi, koji su stigli iz svih krajeva Crne Gore.

Litiju ulicama Podgorice predvodio je mitropolit kijevski Onufrije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je na tom skupu da od premijera i predsednika Crne Gore zahteva da povuku, kako je istako, bezbožni,antievropski,antisrpski i antivaseljenski zakon o slobodi veroispovesti.

Nadamo se da će povući zakon, ako žele da sačuvaju obraz. A ako hoće da izgube obraz i dušu i budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, onda mogu i tako, rekao je Amfilohije.

Skup je počeo arhijerejskom liturgijom u sabornom Hramu Vaskrsenja Hristovog, koju je služio mitropolit Onufrije, a pomagalo mu je 15 arhijereja Srpske i Ukrajinske pravoslavne crkve.

Liturgiji je prisustvovao i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *