NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 575 novozaraženih, preminulo 15 pacijenata

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 9.329 građana od kojih je 575 novozaraženih.

Preminulo je 15 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 93 obolelih.

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za odrasla i stara lica potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19 kod 23 korisnika i 81 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.926, dok je broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 3007.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije i manje pacijenata na bolničkom lečenju, iz kovid režima izašli su kliničko-bolnički centri “Zvezdara” i “Dragiša Mišović”, a tokom nedelje redovnom radu vraća se i Specijalna bolnica u Mladenovcu.

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je da će se sa kovidom boriti do kraja boriti Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici, čija se uloga u zdravstvenom sistemu tek sad vidi.

Istakao je da je, kada je reč o pacijentima, situacija u bolnicama bolja.

Marija Gnjatović iz Instituta za nuklearnu fiziku izjavila je danas da se u svetu rade ispitivanja kod dece o efikasnosti primene različitih doza vakcine protiv korona virusa i bezbednost primene, navodeći da se ne očekuje da će preporuka za vakcinisanje dece biti pre 2022. godine.

Ona je na televiziji K1 rekla da je veoma dobro što se pripremaju vakcine za decu, jer je, ističe, dobro da se ima rešenje ako se pojavi neki soj koji će posebno biti opasan po decu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *