„Najbolje iz Srbije”: Manastir Sv. Nikolaj Srpski i firma Zorana Mihajlovića

Manastir Sveti Nikolaj Srpski u zapadnoj Srbiji i firma Zorana Mihajlovića u kojoj se prave eksluzivne gramofonske ručice za najbolje gramofone na svetu predstavljeni su ovog petka na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića, u kategoriji „Najbolje iz Srbije”.

Predsednik Vučić na zvaničnom sajtu promoviše najbolje iz Srbije, tako da građani mogu da pročitaju tekstove o uspešnim projektima, inovativnim idejama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanošću zaslužili da budu predstavljeni.

Manastiri u Srbiji predstavljaju čuvare naše tradicije, istorije i duhovnosti i neizostavno mesto koje posećuju turisti iz svih delova planete, pa se s razlogom jedan od njih svrstava u najbolje iz Srbije.

Manastir Sveti Nikolaj Srpski deo je kulturnog i istorijskog blaga naše zemlje, a istovremeno i oaza mira za sve posetioce. U tradiciji srpskog naroda ima posebno značenje. Ostao je simbol nepobedivosti i otpora turskoj vlasti u Srbiji, te zbog toga predstavlja jedan od simbola borbe srpskog naroda za očuvanje nacionalnog identiteta, duhovnosti, vere i kulture.

Na Sokolskoj steni, dva kilometra od manastira, postavljen je pozlaćeni krst, visok 12 metara, kao spomenik nedužnim žrtvama NATO agresije 1999. godine. Noću je osvetljen, pa zrači osobenim, svečanim mirom i dominira nad tim delom Podrinja.

Dominantan u proizvodnji ekskluzivnih gramofonskih ručica za najbolje gramofone na svetu jeste jedan Trsteničanin. Zove se Zoran Mihajlović i 2016. godine izumeo je unikatnu ručicu nazvanu tangenta. Tajna ručice koju audio-eksperti svrstavaju među tri najbolje u svetu, jeste u specijalnim lagerima. Rade se specijalno za tangentu i upravo oni daju ručici neverovatnu pokretljivost, koja je presudna za dobar zvuk.

A dobar zvuk se, čini se, kao i glas, daleko čuje, pa je osnovna verzija Zoranove ručice, koju u haj-faj svetu zovu „srpska lepotica” dostigla veliku vrednost i prodaje se po ceni od 14.000 evra.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *