Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u sinoćnjem intervjuu jednoj tajkunskoj televiziji izneo niz optužbi na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i same države Srbije, kriveći našu domovinu zbog izbornog poraza svoje Demokratske partije socijalista na upravo okončanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Ovakav napad ocenjujemo kao brutalan, neutemeljen, agresivan, provokativan akt koji za cilj ima preusmeravanje odgovornosti za izborni poraz i koji je dokaz nesposobnosti da se preuzme politička odgovornost. Upravo manjak senzibiliteta kada je reč o sopstvenim greškama, nije osobina koju treba da poseduje jedan od najdugovečnijih vladara u Evropi.

Predsednik Vučić ne samo da se nije mešao u izborni proces u Crnoj Gori već je apelovao na sve društvene faktore u Srbiji da to ne čine. Napadati Beograd koji je sve vreme Podgorici pružao ruku saradnje i uzajamne pomoći, samo je nastavak besomučne kampanje preko luksemburških medija da se posvađaju dve države i dva naroda istog korena, koju godinama sprovodi upravo Milo Đukanović. Kampanja koja svađa rođenu braću, deli porodice, proizvodi negativnu klimu koja kontinuirano preti da eskalira. Kampanja kojoj je prošloj nedelji došao kraj, makar kada je reč o novoj crnogorskoj skupštinskoj većini.

Gospodinu Đukanoviću poručujemo da nikada nećemo biti nemi kada napadate legitimno izabranog predsednika naše države, da ćemo uvek biti protiv sejanja laži i širenja netrpeljivosti kao i da Vam nikada neće uspeti da trajno posvađate našu domovinu Srbiju i našu otadžbinu Crnu Goru.

INFO 24 / Predsenik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine, Dragoljub Malović / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *