Na Zlatiboru za praznike boravilo 40.000 gostiju dnevno, tražio se krevet više čak i na selima

Kilometarske kolone vozila koje su se juče od popodnevnih sati pa do kasno sinoć slivale ka Užicu iz pravca Zlatibora govorile su da je najposećenija planina u Srbiji prethodnih dana bila krcata.

Produženi vikend koji je počeo praznikom primamo je, kako kažu u Turističkoj organizaciji Zlatibor, 40.000 gostiju dnevno. Upravo toliko kreveta Zlatibor ima u hotelskom i privatnom smeštaju i svi su prethodnih dana bili zauzeti.

Po rečima Vladimira Živanovića, direktora TO Zlatibor, poseta je premašila sva očekivanja i potukla je sve rekorde po pitanju broja gostiju za Dan primirja.

– Sve kafane, restorani, izletišta, šetališta, turistički lokaliteti, bili su puni. Krevet više tražio se i u domaćistvima koja se bave seoskim turizmom, dok je gondolom u proseku dnevno putovalo 1.500 naših gostiju – kaže Živanović.

Na ovakvom učinku Zlatibroci, između ostalog „zahvaljuju“ i lepom vremenu, dok su hotelijeri i vlasnici apartmana smeštaj izdavali po redovnim cenovnicima. Tako se noćenje sa doručkom u hotelima, zavisno od broja zvezdica, plaćalo od 30 do 80 evra, dok se najam apartmana kretao od 20 do 40 evra po osobi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *