Na prvom mestu Vučić i SNS, u toku je borba za drugo

Srpska napredna stranka (SNS) zadržala je i tokom januara ubedljivu prednost i uživa podršku 53,6 odsto građana, dok je Savez za Srbiju (SzS) doživeo neznatan pad u odnosu na decembar i za njega bi glasalo 10,3 procenata birača, navodi se u poslednjem zajedničkom istraživanju “Blica” i agencije Faktor plus.

Socijalistička partija Srbije (SPS) je na trećem mestu sa 9,5 odsto podrške, a kako se navodi u rezultatima istraživanja javnog mnjenja, Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića se i dalje, kao i proteklih nekoliko meseci, nalazi na 4,3 odsto podrške, dok Pokret slobodnih građana (PSG) i Stranka moderne Srbije (SMS) u koaliciji imaju šest procenata glasova. Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima podršku 3,6 odsto birača, a Srpska radikalna stranka (SRS) 3,3. Pokret “Metla 2020” uživa podršku 2,4 odsto građana sa pravom glasa.

Pokret “1 od 5 miliona”, koji je nedavno doneo odluku o odustajanju od bojkota i izlasku na izbore, za sada nema značajnije uporište u biračkom telu, a direktor Faktor plusa Vladimir Pejić kaže da je taj pokret i pre nego što je doneo odluku o izlasku na izbore, bio prepoznat više kao slogan nego kao politička organizacija.

I slogan je u padu. Trenutno nemaju značajnije uporište u biračkom telu, jer nisu percipirani kao stranka, a sigurno bi se neko opredelio i za njih – kaže Pejić i dodaje da će se u narednom istraživanju jasnije videti kakva je pozicija tog pokreta.

INFO 24 / Foto: Beta, Marina Lopičić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *