Na „Preljini” u planu zgrada Hitne pomoći

Vlada Srbije utvrdila je uredbom prostorni plan za izgradnju koridora auto-puta E-761, deonica Pojate – Preljina, objavljeno je u Službenom glasniku.

U ovom planu detaljno se navodi korišćenje, uređenje i zaštite područja ovog koridora na delovima teritorija Kraljeva, Kruševca i Čačka i opština Varvarin, Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac.

Opisuje se trasa budućeg auto-puta, čija izgradnja je počela u decembru prošle godine u mestu Jasika u blizini Kruševca pa se, između ostalog, kod petlje „Preljina” predviđa izgradnja objekta za potrebe službe hitne pomoći i vatrogasne jedinice, a kako bi se odatle, u slučaju potrebe, moglo najbrže reagovati kako na Koridoru 11, tako i na autoputu Pojate – Preljina.

„Ovaj centar bi mogao da sadrži i heliodrom”, navodi se u dokumentu.

Autoputem biće povezana tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11, odnosno pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji.

Takođe, u analizi se daje pregled stanja na terenu u vezi životne sredine u zoni Zapadne Morave i navode ograničenja u pogledu kvaliteta životne sredine pa se kaže da postoje periodične poplave i bujice, neregulisano pitanje odvođenja komunalnih otpadnih voda, veliki broj nehigijenskih smetlišta…

Na trasi budućeg autoputa biće izgrađene brojne telekomunikacione stanice, parkirališta i odmarališta, marketi, regulacije toka i pritoka Zapadne Morave, izgrađeni mostovi.

INFO 24 / Tanjug /Foto: A. Vasiljević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *