MUP objavio informacije za građane koji žele da predaju oružje

MUP Srbije objavio je danas na Instagramu važne informacije za građane koji žele da predaju oružje i ponovio da građani mogu da predaju svoje neregistrovano oružje u svim policijskim stanicama širom zemlje svakog dana od 7 do 19 sati, od 8. maja do 8. juna.

Iz MUP-a napominju da građani mogu da predaju svoje oružje bez davanja ličnih podataka i da mogu da predaju sve kategorije oružja, njihove delove i municiju, kao i eksplozivne naprave i sredstva kao što su bombe.

IZ MUP-a navode da oružje ne mora da se preda samo u policijskoj stanici, već da građani mogu da kontaktiraju policijsku stanicu i zatraže da stručna lica dođu na adresu na kojoj se oružje nalazi kako bi ga preuzela na adekvatan način.

Ovo je, ističe MUP, posebno važno ukoliko građani poseduju eksplozivne naprave, bombe i eksplozivnu municiju.

Građani mogu da predaju i svoje registrovano oružje ukoliko to žele, dodaju u MUP-u.

Kako naglašavaju, građani neće snositi posledice ukoliko predaju neregistrovano oružje, odnosno građanima koji predaju svoje neregistrovano oružje neće biti izrečena bilo kakva kaznena mera. Dodatno, pitanja o poreklu oružja neće biti postavljena.

“Ukoliko niste sigurni koji je bezbedan način za prenos oružja ili eksplozivnih naprava, najbolje je da pozovete policijsku stanicu koja će poslati stručna lica koja će oružje preuzeti”, navodi MUP.

Ovo je, kako se dodaje, posebno važno ukoliko građani poseduju oružje, bombe ili naprave koje mogu da eksplodiraju na javnom mestu, načine veliku štetu i ugroze zdravlje i živote ljudi.

“Predajom oružja doprinosite većoj bezbednosti zajednice u kojoj živite i njenih građana.Takođe, smanjujete rizik od nastanka posledica koje držanje neregistrovanog oružja nosi sa sobom”, napominje MUP.

MUP je ponovo apelovao na građane da već danas predaju oružje.

“Za bezbednije društvo”, poručuju iz MUP-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *