Momirović: Vlada će obezbediti najniže cene osnovnih životnih namirnica

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je Vlada donela odluku da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna „T-500” našim proizvođačima hleba.

Momirović je, nakon potpisivanja odluke o raspodeli prvih 27.218 tona ovog brašna po subvencionisanim cenama, poručio da će Vlada u narednom periodu uspeti da obezbedi najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane.

U ovim teškim okolnostima kada je na istoku Evrope rat i ugroženi su lanci snabdevanja, država je uspela da obezbedi niske cene pre svega hleba, ulja, soli i šećera, naveo je on i naglasio da su ove namirnice u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi.

Vlada je donela Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna „T-500” proizvođačima hleba, iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve. Nakon sprovedenog postupka doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu da kupe od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona. Preostala količina brašna od 2.206 tona biće raspoređena proizvođačima hleba po novom javnom pozivu, koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *