Momirović: Tekstilna industrija važna za dalji privredni razvoj Srbije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je danas u Kruševcu svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju nove tekstilne fabrike kompanije „Luss Textile”.

Ponosni smo na činjenicu da je danas u Kruševcu jedna ozbiljna domaća porodična kompanija pokrenula izgradnju nove fabrike, u kojoj će posao dobiti 500 radnika do kraja godine, poručio je Momirović.

Prema njegovim rečima, porodica Mitrović je odlučila da kapital uloži u Srbiju i domaću radnu snagu i da, pored tekstilnih fabrika u Raški i Vlasotincu, gde zapošljavaju 465 radnika, izgradi i fabriku u Kruševcu za novih 500 radnika.

Srbiji su potrebne ovakve uspešne, porodične kompanije i Vlada  će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi podržala njihov razvoj, istakao je ministar.

On je naglasio da će se nastaviti pregovori sa našim prijateljima u svetu, ali i u regionu, kako bismo otvorili nova tržišta za domaće kompanije i plasman njihovih proizvoda.

Momirović je ukazao na to da je za dalji razvoj Kruševca od izuzetne važnosti otvaranje novih radnih mesta, a Srbija je ponosna na to što ima domaće porodične kompanije koje su sa svojim proizvodima prepoznate kako u regionu, tako i širom sveta.

U Srbiji danas u 1.600 privrednih društava koja posluju u tekstilnoj industriji radi približno 60.000 ljudi i sa sigurnošću mogu da kažem da se naša tekstilna industrija nalazi u fazi oporavka, istakao je on.

Vrednost tekstilne robe koju je Srbija izvezla na ogroman broj svetskih tržišta u prošloj godini iznosila je više od milijardu evra, i uveren sam u to da tekstilna industrija može da bude motor daljeg privrednog razvoja Srbije i regiona, zaključio je ministar.

Svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju nove tekstilne fabrike kompanije „Luss Textil” prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *