Momirović: Subvencije za autobuske prevoznike biće isplaćene pre praznika

Povodom završetka poziva za podnošenje zahteva za korišćenje subvencija za autobuske prevoznike, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da je zadovoljan odazivom velikog broja autobuskih prevoznika, dodajući da je to ujedno i pokazatelj da preduzetnici imaju poverenja u nameru države i resornog ministarstva da im se pomogne u periodu otežanog poslovanja usled epidemije virusa Kovid-19.

„Nismo dozvolili da u ovim teškim okolnostima propadnu autobuski prevoznici i da radnici budu otpušteni. Uspeli smo da obezbedimo subvencije koje uopšte nisu male, ali smo potpuno uz te ljude i sveni smo da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sada. Obradili smo sve predmete koji su stigli na ministarstvo i svi zahtevi koji danas i sutra budu kompletirani pozitivno, biće isplaćeni pre praznika. Reč je o 656 predmeta koji se odnose na 6414 autobusa”, rekao je Momirović.

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19. Ovim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Da bi prevoznik ostvario pravo na subvenciju bilo je  potrebno da ispuni sledeće uslove: da ima licencu za prevoz putnika; da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak; da se nad prevoznikom ne sprovodi postupak za unapred propremljen plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR); da se nad prevoznikom ne sprovodi plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) ili postupak likvidacije; da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

/INFO24/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *