Momirović: Stabilno vodosnabdevanje Gornjeg Milanovca obezbedićemo završetkom projekta Svračkovo

Završetkom projekta izgradnje  akumulacije i brane Svračkovo, uspostaviće se stabilno vodosnabdevanje za stanovnike Čačka, Arilja, Požege, Lučana i Gornjeg Milanovca, izjavio je miniistar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Tokom obilaska infrastrukturnih radova u opštini Gornji Milanovac, odgovarajući na novinarska pitanja o proglašenju vanredne situacije u ovim opštinama zbog poremećaja u vodosnabdevanju, Momirović je izjavio da je uveren da ćemo u narednim godinama rešiti ovaj problem, koji je zapostavljan decenijama.

„Ne možemo da izgradimo sve što se nije izgradimo poslednjih pedeset godina. Ogromna sredstva smo sad uložili u izgradnju infrastrukture širom Srbije i ovo je problem koji moramo da rešimo i uveren sam da ćemo ga u narednim godinama privesti kraju i obezbediti stabilno vodosnabdevanje ovom regionu“, rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem obišao deonicu puta u Pranjanima na kojoj se izvode radovi u vrednosti od 304 miliona dinara, a potom su održali sastanak u opštini Gornji Milanovac kako bi razgovarali o projektu obilaznice oko grada.

“Početak Sabora violinista u Pranjanima ove godine biće bez zagušenja u saobraćaju, jer se očekuje završetak rehabilitacije državnog puta dužine 25,5 kilometara od Takova do Pranjana do 15. septembra“, istakao je Momirović. Ministar je dodao da su Pranjani postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista, i da će se izgradnjom ovog puta varošica spojiti sa auto-putem ,,Miloš Veliki”, što je od izuzetne važnosti za ekonomski razvoj ovog kraja.

,,U ovoj godini smo za redovno održavanje državnih puteva Moravičkog okruga opredelili blizu pola milijarde dinara.  Održavanjem saobraćajnica koje povezuju opštine i manja mesta u Srbiji omogućavamo brže i sigurnije putovanje za naše građane. Stvaraju se uslovi za ostanak mladih, i mi u ministarstvu posebnu pažnju stavljamo na ravnomeran razvoj putne mreže u Srbiji jer jedino na taj način možemo da privučemo investitore i obezbedimo nova radna mesta za naše građane” kazao je Momirović.

Kroz sam centar Pranjana postavlja se takođe novi asfalt, novi trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elementi puta. ,,U Gornji Milanovac se nikada nije ulagalo ovoliko u infrastrukturu, od prolaska auto-puta Miloš Veliki do svih radova koje je do sada radila država” rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *