Momirović: Prioritet su rokovi, nema šale s narodnim novcem

Ministar Tomislav Momirović kaže da je njegov zadatak da kompletna obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka bude završena do jeseni 2022. godine, a tuneli “Lipak” i “Železnik” u naredna dva meseca.

“To će morati da bude završeno i ne mogu ljudi koji su dali jedne rokove olako da kažu nama je komfornije da završimo za dva-tri meseca”, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je podsetio da se decenijama ulaže u obilaznicu oko Beograda, a juče je za RTS kazao da ni dok je radio u privatnom sektoru i sa svojim novcem nije dozvoljavao da izvođači postavljaju rokove i vode “svoju politiku”, pa to, dodaje, posebno ne želi da dozvoli kad je u pitanju narodni novac.

Kaže da je teško objasniti ljudima da nije bila režirana njegova poseta gradilištu u ponedeljak, kada je izvođačima kod tunela Lipak poručio da moraju striktno poštovati rok i radove završiti do 15. aprila.

“Možemo da pričamo o tonu i načinu komunikacije, ali voleo bih da svi razumeju u kakvoj se situaciji nalazimo. Ovo je sigurno najveći investicioni talas u istoriji ove zemlje”, istice Momirović.

Kaže da je dok je radio u privatnom sektoru u komunikaciji sa radnicima često bio i oštriji.

“U tim uslovima, nama je prioritet da završimo te auto-puteve. Šta sam mogao da im kažem? Da ćemo ići na arbitražu, da se ne slažem, da sam ljut”, pita Momirović.

Poručio je da nema šale i kompromisa sa narodnim parama i istakao da je na svakom koridoru prioritet da se rokovi ispune.

“Ima previše investicija, a nas nije dovoljno. Pratimo sve investicije i trudimo se da budu završene u roku. Rokovi koje mi postižemo su ispred ugovorenih rokova”, navodi Momirović.

Kaže da je svako gradilište već obišao i sve upozorio da moraju da se drže rokova i da ne pristupaju olako poslu.

“Nema šale i kompromisa sa narodnim parama i javnim investicijama. Morate da napadate svaki rok. Ako pustite 15 dana, pustićete i dva meseca. Ako pustite dva meseca, nikada nećete završiti”, naglasio je Momirović.

Kaže da problemi i pocinju kada počnu da se sprovode velike investicije.

“Nismo prihvatili da korona virus ili bilo šta drugo bude opravdanje da se stane ili uspori. Nismo zaustavili projekte”, ističe Momirović.

Najavio je da će do kraja godine biti završena i brza pruga između Beograda i Novi Sada.

“Naše kompanije moraju da menjaju percepciju ponašanja, da budu mnogo produktivnije i komercijalno orijentisane. Moramo brže i jače da investiramo. Kada to bude završeno, onda će mi komunikacija biti prioritet”, objašnjava Momirović.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *