Momirović: Posle 30 godina konačno obezbedili sredstva za obilaznicu oko Užica

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina obišao aktuelne radove na rekonstrukciji puteva u tom kraju i tom prilikom, podsetio o važnosti izgradnje buduće obilaznice oko Užica koja će značajno rasteretiti grad i celu Zapadnu Srbiju.

Momirović je prvo posetio radove na rekonstrukciji lokalnog puta Krnda-Rosići  dužine 7.6 kilometara, čija je ukupna investicije 139 miliona dinara, i apelovao na izvođače radova „Putevi AD Užice“ da maksimalno ubrzaju dinamiku radova koji su počeli 21. maja ove godine.

Na sastanku sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević, ministar je najpre razgovarao o obilaznici oko Užica , projektu od posebnog značaja za Republiku Srbiju i za sve Užičane. On je istakao da za realizaciju ovog projekta obilaznice oko Užica, kao i obilaznica oko Požege i Gornjeg Milanovca, resorno ministarstvo je pronašlo i izdvojilo značajna sredstva i da će se izgradnjom obilaznice  rešiti višegodišnji problem aerozagađenja u ovom gradu.

,,Ja neću biti ministar koji će kao deo političkog sistema koji predvodi predsednik Republike Srbije izgraditi auto-puteve, a da se deca u Užicu guše i da pored njih svaki dan prolazi deset do petnaest hiljada kamiona, i to pored sve osnovne škole ”Kralj Petar II“ i ,, Stari Grad“, mi to nećemo tolerisati ni trpeti” rekao je Momirović. On je dodao da su obilaznice oko Užica, kao i obilaznice oko Požege i Gornjeg Milanovca proglašene za projekte od posebnog značaja za Republiku Srbiju, te da u septembru kreću radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca i Užica, a oko Požege kreću u martu iduće godine.

Gradonačelnica Užica se zahvalila Vladi Republike Srbije i resornom ministru Momiroviću što je projekat obilaznice oko Užica proglašen kao projekat od nacionalnog značaja, važan za čitav Zlatiborski okrug.

,,Imamo podršku za realizaciju putnih pravaca za razvoj turizma i svih ostalih privrednih grana u našem kraju. Dolazak auto-puta nadomak Užica i nastavak auto-puta ka Kotromanu je od velikog značaja za naše privrednike, kao i kompletna realizacija aerodroma Ponikve” kazala je Raković Radivojević.

Dužina planirane obilaznice je oko  4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. Vrednost radova procenjuje se na oko 22 miliona  evra a planiran početak radova je u septembru 2021. godine. Očekivan završetak radova, kako ministar Momirović navodi  je godinu i po do dve godine, od septembra kada se počne sa radovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet