Momirović: Investicije neće stati, jedinstvo potrebnije nego ikada

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije Tomislav Momirović je na 29. Kopaonik biznis forumu rekao da je Srbiji ponovo potrebno jedinstvo u društvu kako bi se izborila i sa posledicama rata u centru Evrope, ali i nastavila aktuelnu politiku ekonomske stabilnosti, infrastrukturnih projekata, povezivanja sa regionom.

“Nećemo stati sa investicijama, jedinstvo nam je potrebnije nego ikada, isto kao ono koje smo imali kada smo pobeđivali pandemiju”, naveo je Momirović koji je govorio o perspektivama za ulaganje u infrastrukturu posebno u trenutku kada postoji rat koji će nesumnjivo uticati na ekonomiju čitave Evrope.

Momirović je rekao da smo na kraju korona krize i možemo da kažemo da je Srbija najbolje prošla u Evropi, sačuvali smo ekonomsku i monetarnu stabilnost, radna mesta, kompanije, ogromne investicije u kapitalne projekte i povećali ih.

Momirović je podsetio da su nekih ranijih godina kada je učestvovao na Biznis forumu glavne teme bile prevelika javna potrošnja, nezaposlenost, nestabilna monetarna i fiskalna stabilnost, a da to više nije slučaj zahvaljujući dobroj ekonomsko politici Vlada Srbije.

Momirović je dodao da je važno jedinstvo izgrađeno unutar zemlje, ali i regionalno, koje će nastaviti da jača i kroz inicijativu Otvoreni Balkan.

Momirović je podsetio da je u Srbiji u toku “renesansa investicija” u železničku infrastrukturu, te da će za nekoliko dana dva najveća grada u Srbiji koja generišu više od 65 odsto domaćeg BDP-a biti povezana infrastrukturom kakva ne postoji na Balkanu.

“Biće to veliki iskorak kakav nismo videli više od 60 godina i to će doneti promenu, moramo da nastavimo i povezujemo zemlju sa regionom da aktiviramo ceo ekonomski potencijal da se povežemo i sa lukom Bar”, naveo je Momirović.

Momirović je govorio i o Nacionalnom stadionu, jer se to nametnulo kao tema na panelu i naveo da taj projekat kao i brojni ekološki u koje se ulažu stotine miliona nisu dobro promovisani.

Momirović je naglasio da je sama izgradnja stadiona sekundarni deo projekta, a da je cilj aktiviranje velikog infrastrukturnog projekta od novobeogradskih blokova do aerodroma kako bi se otvorile nove pozicije za investitore.

“Investicije u infrastrukturu su prioritet i preduslov za razvoj i time država mora da se bavi”, poručio je Momirović i dodao da je važno da se nastavi aktuelna politika, velike investicije, stabilnost, integracija i povezivanje regiona, a tu su ključni autoputevi koje gradimo i ka komšijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *