Mladi i studenti fokus rada Vlade Srbije

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Stana Božović poručila je, na međunarodnoj naučnoj konferenciji posvećenoj aktuelnostima u oblasti socijalnog rada, koju su organizovali Visoka škola socijalnog rada  i Komora socijalne zaštite, da je unapređenje položaja mladih cilj Vlade Republike Srbije.

Na konferenciji, na kojoj su učestvovali studenti i predstavnici nadležnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Austrije, Italije, Holandije, Amerike, Velike Britanije i Srbije, državna sekretarka je poručila da Vlada Srbije aktivno radi na većem zapošljavanju mladih i stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta, kako bi oni ostali u svojoj zemlji i uživali u plodovima svog rada.

Kako je navela, vodeći se tim ciljem, i ove godine nastavljen je program „Moja prva plata“, koji je dao odlične rezultate i koji ima za cilj da obezbedi mladima da nakon završenog obrazovanja dobiju prvu priliku za posao i tako steknu neophodna iskustva.

„Prošle godine preko ovog programa priliku da zasnuju prvi radni odnos dobilo je više od 8.000 mladih, a ove godine u planu je da njih 10.000 bude uključeno u ovaj program“, istakla je Božović.

Kako je naglasila Božović, šansa za unapređenje kvaliteta života i standarda građana, posebno mladih, je i inicijativa za saradnju Srbije, Albanije i Severne Makedonije „Otvoreni Balkan“, među čijim pokretačima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Božović je rekla da je ta inicijativa od velikog značaja za građane sve tri zemlje i da će saradnjom država biti omogućena bolja razmena znanja i iskustava u zapošljavanju i olakšan pristup tržištu rada.

Državna sekretarka navela je da je jedan od primarnih ciljeva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja stalno jačanje profesionalnih kompetencija zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, jer to predstavlja pokretačku snagu promena u svim okolnostima.

„Uvođenje novih metoda rada i nove organizacione strukture za nas je izraz stalne težnje za unapređivanjem prakse u skladu sa aktuelnim potrebama onih kojima naša pomoć potrebna, ali i sa savremenim teorijskim saznanjima iz relevantnih oblasti“, kazala je Božović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet