Misija MMF-a do 28. februara u Srbiji

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Jan Kes Martejn, boraviće od danas do 28. februara u Srbiji.

Sa politikama koje daju dobre rezultate treba nastaviti, zajednički je zaključak sa plenarnog sastanka održanog u Narodnoj banci Srbije, kojim su započeli zvanični razgovori s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Razgovore je predvodila Jorgovanka Tabaković, guverner NBS i guverner Srbije u MMF-u, a na čelu misije MMF-a je bio Jan Kejs Martejn.

Tokom posete misije MeMF-a, koja će boraviti u Beogradu od 24. do 28. februara, biće razmatrana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, kao i izgledi i projekcije za naredni period, podseća se u saopštenju NBS.

Guverner Jorgovanka Tabaković je tokom sastanka posebno istakla da će, pošto je institucija na čijem je čelu sve reformske ciljeve ispunila, NBS nastaviti da daje punu podršku ekonomskom programu sprovođenjem politike kojom se više od sedam i po godina unazad daje pun doprinos ukupnoj stabilnosti zemlje.

Podsetila je i da, zahvaljujući dobro odmerenim merama, NBS sedmu godinu zaredom inflaciju drži čvrsto pod kontrolom. Na kraju prošle godine međugodišnja inflacija iznosila je 1,9 odsto, što je i njen prosek za celu godinu.

Misija MMF-a će s predstavnicima države održati niz sastanaka o rezultatima i budućim aktivnostima koje će biti sprovedene u okviru aranžmana „Policy Coordination Instrument” koji ne predstavlja finansijski aranžman, već ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi, precizira se u saopštenju.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *