Mirović: Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, dodeljena su opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj, Šid i Srbobran.

“Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu”, rekao je Mirović.

Ovaj konkurs je, kako je ocenio, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine.

“Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja da uvek i na svakom konkursu pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama”, naveo je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

“Budžet Sekretarijata je 60 odsto veći nego prošlogodišnji i sav taj novac će biti usmeren upravo privredi i turizmu u lokalnim zajednicama”, kazao je Ivanišević.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *