Mir Božiji

Želim svim građanima Srbije i srpskom narodu gde god živeo sve najbolje u ovoj i svima narednim godinama. Srce mi kuca za naš narod da li se nalazio u Srbiji, Republici Srpskoj, drugim delovima BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji ili bilo gde drugo. Želim svako dobro svim dobrim ljudima u svetu!

Jako sam zabrinut zbog poslednjih dešavanja u Crnoj Gori. Želim ovim putem da podržim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se bori za naš narod i nikome neće dozvoliti da nam uništi ni prošlost ni budućnost niti da nam satre ognjišta mirno niti na bilo koji drugi način. Predvođeni Vučićem, mi se borimo istinom, a ne oružjem i ne lažima kojima se neki služe u regionu.

Naš predsednik Vučić je zbog poslednjih dešavanja razgovarao sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim Irinejom o svim važnim pitanjima, a posebno o situaciji u regionu i svemu što se zbivalo posle usvajanja zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i to ne zato što je bilo ko imao želju da se meša u stvari druge države, već zato što su direktno pogođeni interesi srpskog naroda.Ima mnogo onih koji će da govore da to u Crnoj Gori nije samo protiv srpskog naroda i da nema potrebe da se srpski narod izdvaja od drugih, da ne mora u krštenici da piše obavezno da ste srpske nacionalnosti.

“Smatrali smo, i ja kao predsednik, da je od vitalnog interesa Srbije da, pre svega, čuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori i da je veoma važno da na žestoku kampanju asimilacije Srba odgovorimo odgovornošću, ozbiljnošću i pristojnošću, kao i posvećenim radom na tome da očuvamo snagu srpskog korupsa u Crnoj Gori, ne ugrožavajući državno-pravni status Crne Gore“, poručio je Vučić.Svaka čast i predsedniku Vučiću i patrijarhu Irineju na borbi za srpski narod i za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Prema zvaničnim rezultatima popisa u Crnoj Gori živi 28,73 odsto Srba i nepunih 45 odsto Crnogoraca.

“Namera je dela režima ili celog u Podgorici da 2021. procenat Srba bude dramatično niži. Strateški čitava borba se svodi na to da se smanjenjem srpskog korpusa to proglasi državom u kojoj Srbi neće imati konstitutivnost koju nemaju ni danas, kao ni prava“, istakao je Vučić pre nekoliko dana.Pozivam građane Srbije da uvek na dostojanstven način izražavaju svoj politički sud, uz poštovanje prema drugim državama i Crnoj Gori, kao i uz poštovanje Srba u Crnoj Gori i drugih građana te zemlje, koji su, takođe srpski prijatelji i braća.

Uveren sam da će predsednik Vučić čuvati srpsko jedinstvo i u Crnoj Gori i svuda gde Srbi žive i da neće dozvoliti da srpski narod bude vreća za udaranje.

Svim vernicima pravoslavne veroispovesti čestitam Božić!

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Dr Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *