Ministarstvo: Vojska ojačala svoje kapacitete

Vojska Srbije je u ovoj godini značajno ojačala svoje kapacitete u svim segmentima, zaključeno je na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Tokom 2019. godine vojska je opremljena novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizovala je postojeća sredstva NVO, unapredila obuku i poboljšala materijalni položaj i životni standard svojih pripadnika.

Na sednici je ocenjeno da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Naredne težišne aktivnosti biće na dodatnim reformama Vojske Srbije i razvijanju sistema odbrane u skladu sa naređenjima predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, sa ciljem daljeg jačanja operativnih sposobnosti vojske i standarda njenih pripadnika, očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije.

Na sednici, kojom je predsedavao ministar odbrane Aleksandar Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti ministarstva i vojske i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i sposobnosti za informacionu bezbednost i sajber odbranu.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *