Ministarstvo odbrane: Primljeni najmlađi podoficiri u jedinice Vojske Srbije

U jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i jedinice za elektronska dejstva Vojske Srbije juče su primljeni vodnici koji su nakon uspešnog završetka Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ prošle nedelje promovisani u prvi podoficirski čin.


Vodnike su primili komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i najodgovornije starešine 224. centra za elektronska dejstva. Oni su najmlađim starešinama Vojske Srbije čestitali uspešan završetak školovanja i predstavili im organizaciju, misije i zadatke svojih sastava.


Mlade podoficire sada očekuje upoznavanje sa vojnim kolektivima, kao i obavezama i zadacima na početnim podoficirskim dužnostima, na kojima će biti u prilici da primene i prošire znanja stečena tokom četvorogodišnjeg školovanja.


Vaspitanjem i obrazovanjem učenika u Srednjoj stručnoj vojnoj školi „1300 kaplara“, po nastavnim planovima i programima čiji su sadržaji prilagođeni potrebama Vojske Srbije, obezbeđuje se kontinuirani priliv kvalitetnog podoficirskog kadra, obučenog i osposobljenog za rad sa ljudima i najsavremenijim sredstvima i opremom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *