Ministarstvo finansija posle više od 10 godina dobilo novi sajt

Novi sajt Ministarstva finansija Republike Srbije, kojim se omogućava lakši pristup informacijama i efikasnija komunikacija sa građanima, pušten je u javnost.

Ministarstvo finansija dobilo je novi sajt nakon više od deset godina, s obzirom na to da je redizajn poslednji put rađen 2008. godine. Nova internet prezentacija je mnogo funkcionalnija i modernija od prethodne i omogućava brzu pretragu informacija i dvosmernu komunikaciju sa građanima. Takođe, mnogo je preglednija i jednostavnija za korišćenje.

Novi sajt ima instaliran softver text-to-speech, odnosno opciju „Čitaj mi“, koja omogućava zvučno čitanje teksta sa sajta, i u tom smislu je prilagođen slepim osobama i osobama sa oštećenim vidom.

Sve opcije dostupne na sajtu mogu se koristiti na desktop računarima, tabletima i ostalim mobilnim uređajima.

O radu Ministarstva, građani se mogu informisati i na verifikovanim nalozima na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu, kao i na Linkdinu i Jutjubu.

Ministarstvo finansija će nastaviti da radi na razvijanju i unapređenju usluga podrške usmerene ka svim građanima. U tom smislu, Ministarstvo u potpunosti prati strategiju Vlade Srbije, koja modernizuje čitav koncept javne uprave.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *