Ministarka Matić otvorila “Nušićijadu”

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je 12. ivanjički festival kulture, humora i zabave ”Nušićijadu”.

”Iako je Branislav Nušić rođen u Beogradu, Nušićijada je rođena u Ivanjici. Posebnost i značaj manifestacije međunarodnog odziva kao što je Nušićijada, ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela, ali takođe i u naporima lokalne zajednice koja posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet. Želim vam uspešan festival i uživanje u trodnevnom prazniku humora i veselja”, rekla je Matić.

Ona je istakla da je ivanjički kraj turistički dragulj Srbije i pionir u seoskom turizmu, a ovaj kraj prepoznao i UNESKO, koji je planinu Goliju uvrstio u jedini prirodni rezervat biosfere u Srbiji.

”Svesni prirodne, ali i kulturno-istorijske vrednosti ovog kraja, MTTT teži unapređenju kvaliteta turističke i kulturne ponude ovog podneblja. U periodu od 2015. do 2021. godine uloženo je 34.180.000 dinara za različite infrastrukturne i projekte promocije, manifestacije i edukacije”, završila je Matić.

Pri dolasku na ”Nušićijadu”, Matić je zajedno sa predsednikom opštine Momčilom Mitrovićem obišla KOVID-19 punk postavljen na ulasku u grad, na kome se proveravaju potvrde o vakcinaciji, PCR ili antigenski testovi, a moguće je i testirati se u obližnjem Domu zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *