Ministarka Kisić Tepavčević u Kraljevu obišla kompaniju „Leoni“

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je danas u Kraljevu kompaniju „Leoni“, koja je početkom sedmice otvorila novu fabriku u tom gradu.

Ministarka Kisić Tepavčević je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem i generalnim direktorom Pjerluiđi Đioneom obišla pogon proizvodnje, trening centar i radna mesta na kojima rade osobe sa invaliditetom

Kisić Tepavčević je zahvalila kompaniji „Leoni“ što je Srbiju prepoznala kao mesto u koje će da ulaže, gde će da širi svoju proizvodnju, ali i na spremnosti da preuzmu radnike južnokorejskog „Šinvona“.

Prof. dr Kisić Tepavčević je istakla izuzetnu saradnju kompanije „Leoni“, koja u četiri fabrike u Srbiji zapošljava više od 13.000 ljudi, sa filijalom NSZ u Kraljevu, navodeći da se očekuje da do kraja godine tu bude zaposleno i preko 5.000 ljudi.

„Izuzetno smo zahvalni što ova velika i odgovorna firma zapošljava i osobe sa invaliditetom, koje su, na žalost, u prošlosti imale nepovoljnije uslove na tržištu rada. U Leoniju je zaposleno 206 osoba sa invaliditetom. Čestitam im na tome i što zajedno sa nama učestvuju u građenju Srbije bez barijera“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Generalni direktor Pjerluiđi Đione istakao je da je toj kompaniji potrebno još radne snage i da se u saradnji sa NSZ i lokalnom samoupravom radi na dodatnom upošljavanju radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *