Ministarka Kisić Tepavčević o epidemiološkoj situaciji sa direktorima gerontoloških centara

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević danas je na redovnom onlajn sastanku sa više od 30 direktora gerontoloških centara razgovarala o mogućnostima dodatne relaksacije epidemioloških mera u tim ustanovama.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da je Ministarstvo spremno da inicira dodatno popuštanje mera, ali da to treba da bude u skladu sa konkretnom epidemiološkom situacijom u ustanovama socijalne zaštite.

Prof. dr Kisić Tepavčević je rekla da je zabeležena tendencija značajnog smanjenja broja zaraženih korisnika i zaposlenih u tim ustanovama, kao i da predstoji period povoljnijih vremenskih prilika, što sve ide u prilog mogućnosti da se u narednom periodu ublaže mere.

Kisić Tepavčević je dodala i da će Ministarstvo, pored ostalog, inicirati nabavku specijalizovanih uređaja za prečišćavanje i sterilizaciju, koji bi bili postavljeni u prostorijama za posete u gerontološkim centrima i ostalim ustanovama za smeštaj odraslih i starijih korisnika, a kojima se smanjuje koncentracija virusa i drugih štetnih čestica u prostorijama.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za socijalnu zaštitu i u Sektoru za materijalno-finansijske i analitičke poslove Biljana Zekavica i Mirjana Ćojbašić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *