Ministarka Đedović objavila dobru vest: POSTIGNUT DOGOVOR – Rudari “Resavice” obustavljaju štrajk!

Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo finansija i predstavnici reprezentativnih sindikata JP PEU “Resavica” postigli su dogovor o prekidu štrajka u tom preduzeću, saopštila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

– Veliko mi je zadovoljstvo što su Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo finansija i predstavnici reprezentativnih sindikata JP PEU “Resavica” postigli dogovor o prekidu štrajka u tom preduzeću, uz ispunjenje zahteva predstavnika zaposlenih u tom preduzeću u vezi sa povećanjem zarada rudara – objavila je ministarka Đedović na svom Instagram profilu.

– Na današnjem sastanku na kojem su pored moje malenkosti učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo JP PEU “Resavica” i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću – navodi Đedović.

– Dogovorena je i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika “Soko“, kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara. Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslovodstva i reprezentativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u JP PEU Resavica, koji bi vodili ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara – zaključuje ministarka Đedović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *