Ministar Vulin zahvalio poslaniku Noju na čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas video konferencijskom vezom sa poslanikom nemačkog Bundestaga iz redova Levice  Aleksanderom Nojem, koji je aktivni poslanik Bundestaga od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove. 

Ministar Vulin se zahvalio poslaniku Noju na čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava i na hrabrosti da javno govori o istini o Srbiji i teškom položaju srpskog stanovništva koji živi van matice.

„Način na koji zastupate međunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje“, istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da  KFOR, trenutno, predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na prostoru Kosova i Metohije i ukazao na opasnost po mir u regionu ukoliko bi došlo do stvaranja takozvane kosovske vojske.

Ministar Vulin i poslanik Bundestaga Noj složili su se u oceni da pokušaji menjanja  Dejtonskog sporazuma predstavljaju pretnju po mir u Bosni i Hercegovini, a time i u celoj Evropi. 

Aleksander Noj zahvalio se ministru na podršci koja njemu i njegovim kolegama, kako je naveo, puno znači i poželeo mu uspeh u obavljanju funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Noj je istakao da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

Takođe je istakao da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel  takozvano Kosovo država, ali da Berlin i Brisel javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom.

„Kakva je to „država“ koja ne sme ništa sama da odluči“, zapitao je poslanik Bundestaga Noj. 

Berlin i Brisel ne žele da se pitanje Kosova i Metohije reši po meri srpskih interesa i naglasio da to rešenje, po njegovom mišljenju, ne treba da bude po meri Prištine i zapadnih zemlja.

Noj je naglasio da se nepravda prema Srbima u Bundestagu „može uhvatiti golim rukama“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *