Ministar Vulin obišao Operativni centar sistema odbrane prvog dana 2020. godine

Za Vojsku Srbije nema praznika i ona u potpunosti čuva bezbednost naše zemlje i svih naših građana, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon što je sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem i zamenikom komandanta Združene operativne komande general-majorom Ilijom Todorovim prvog dana 2020. godine u Beogradu obišao Operativni centar sistema odbrane.

Putem video linka ministar Vulin je primio izveštaje iz operativnih centara Komande Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku, o težišnim zadacima i stanju u jedinicama i razgovarao sa starijim nacionalnim predstavnikom i komandantom nacionalnog kontingenta pripadnika Vojske Srbije angažovanih u multinacionalnim operacijama u Libanu i Centralnoafričkoj Republici.

U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje je mirno, stabilno, nema ugrožavanja bezbednosti naših pripadnika. U mirovnim misijama, gde god da su naši pripadnici, na prvom mestu vodi se računa o bezbednosti svih naših pripadnika i možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da je u svim mirovnim misijama situacija mirna i pod kontrolom. Svi pripadnici Vojske Srbije su zdravi, nema povređenih, misle na svoju zemlju – rekao je ministar Vulin.

Uverivši se da Vojska Srbije izvršava sve zadatke po planu, ministar Vulin je svim pripadnicima Vojske Srbije čestitao Novu 2020. godinu, poželevši im ličnu i porodičnu sreću, a svima koji su u međunarodnim misijama da se što pre vrate svojim porodicama.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *