Ministar Vulin na Eviji obišao pripadnike Helikopterske jedinice

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo.

Ministar Vulin istakao je da je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima koji su ih zadesili. 

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je tokom jučerašnjeg dana Helikopterska jedinica u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Nedić je istakao da je Republika Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.    

Prema njegovim rečima, i taj podatak govori o kapacitetima sa kojima raspolaže naše Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Komandant Helikopterske jedinice rekao je da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera. Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon gašenja požara u Srbiji i angažovanja u Severnoj  Makedoniji,  po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeni su u Grčku, kako bi pomogli u savladavanju požara koji su zahvatili ovu zemlju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *