Ministar Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Kraljevu

Na sportskim terenima „pod obalom“, Sportski savez Kraljeva je, pod pokroviteljstvom grada Kraljeva i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovao Mali sajam sporta. Ovogodišnji Sajam, u nešto drugačijem obliku s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. U pratnji gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, predsednika Sportskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, predsednika Sportskog saveza Kraljeva Miloša Simovića, kao i saradnika i brojnih sportskih poslenika, ministar je obišao kraljevačke sportiste i sportistkinje – košarkaše, odbojkaše, bicikliste, vaterpoliste, kajakaše, takmičare u borilačkim veštinama, vozače motora, rukometaše… učesnike Sajma na terenima kraj Ibra, a potom je obišao i završne radove na rekonstrukciji atletskog stadiona.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je iskazao radost što se, kako je istakao, „u jednom od najsportskijih gradova u Srbiji, zajedno sa ljudima koji vode sportsku politiku Srbije, nalazi na mestu koje je možda i najsportskije u Kraljevu“.

„Nalazimo se pored rekonstruisanog atletskog stadiona, terena za košarku, rukomet, tenis, pored otvorenog bazena, u godini kada su naši takmičari u kolektivnim sportovima sa loptom postigli najbolje rezultate, kada su se naši košarkaši plasirali u Košarkašku ligu Srbije, naši odbojkaši u najviši rang takmičenja, kada su naši rukometaši pred plasmanom u Super B ligu i kada su naše košarkašice donele Kup Srbije u Kraljevo. To je najveći uspeh kraljevačkog kolektivnog sporta sa loptom još od 1979. godine, kada su odbojkaši Ribnice uspeli da osvoje Kup nekadašnje Jugoslavije“, rekao je s ponosom gradonačelnik Kraljeva.

On je istakao da grad Kraljevo zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta realizuje nekoliko veoma značajnih projekata – izgradnja zatvorenog bazena je u Programu Srbija 20-25, a zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je pokrenuo inicijativu za izgradnju fudbalskih stadiona u Srbiji, u Kraljevu će se graditi i potpuno nov fudbalski stadion.

Rekonstruisan je atletski stadion, koji izgleda kao potpuno nova građevina i koji će, prema rečima gradonačelnika, biti ponos svih Kraljevčana, a generacije kraljevačke dece moći će da se takmiče na njemu. Gradonačelnik je podsetio i na to da je sa Ministarstvom omladine i sporta Kraljevo izgradilo tri teretane na otvorenom i dve trim staze – pored sportskih terena kraj Ibra, na Beranovcu, u „borićima“, a koje koriste i profesionalci i rekreativci, i mladi i stari.

„Nastavićemo zajedno da radimo, da sarađujemo. Kraljevo će naredne godine biti domaćin još jedne Lige nacija – u muškoj konkurenciji. Očekujem da ćemo dobiti pomoć Ministarstva omladine i sporta kako bismo organizovali i Balkanski šampionat na novom atletskom stadionu. Zato je važno da se vi, mladi ljudi, bavite sportom, da ne provodite vreme na ulici, nego u halama, na sportskim terenima, a na nama je da obezbedimo najbolje moguće uslove kako biste to i mogli“, obećao je Terzić izrazivši nadu da će saradnja između grada Kraljeva i Ministarstva omladine i sporta i dalje biti na visokom nivou i da će i dalje graditi sportske objekte i organizovati značajna takmičenja.

Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije su, uz podršku lokalnih samouprava i sportskih saveza, u cilju promocije sporta i zdravih stilova života, organizovali više od 20 sajmova širom zemlje tokom protekle četiri godine. Kako je iz Kraljeva poručio ministar, otvarajući Sajam, poslata je najlepša slika – još jedna manifestacija u Evropskoj nedelji sporta, koja treba da pošalje jasnu, snažnu poruku, da svi zajedno treba da se bavimo rekreacijom, sportom, da obaramo sopstvene rekorde i budemo najbolji u onome što radimo. U Kraljevu se promovišu sjajni rezultati kraljevačkih sportista kako bi se stvorili i bolji uslovi i da bude što više profesionalnih sportista.

„Drago mi je da nastavljamo tradiciju sajmova sporta širom Srbije upravo iz vašeg grada, koji je poznat po sportskoj tradiciji, koji pravi izuzetne sportske rezultate i danas. Možemo da se ponosimo onim što smo radili u prethodnom periodu, ali mnogo je važnije šta ćemo raditi u narednom, da biste vi imali što bolje uslove, da biste pravili što bolje rezultate, ali da bi svi građani Kraljeva i okolnih mesta imali priliku da se oprobaju u raznim sportskim veštinama i da budu u sportskoj porodici Srbije“, poručio je ministar Udovičić naglasivši da će rekonstruisani atletski stadion biti mesto koje će da okuplja najbolje evropske i svetske atletičare.

„Na taj način valorizujemo sve one stvari koje ste radili baveći se sportom. Pokušaćemo da privučemo još veći broj dece i sportista u sistem sporta, a vi ste tu da nas ohrabrite, da budete lideri, da budete motivatori, da budete istinski idoli svima nama i da svojim dostignućima pošaljete jasnu poruku da se svi zajedno bavimo sportom i da pokušamo da motivišemo sve sugrađane da uđu u veliku porodicu sporta“, poručio je učesnicima Malog sajma sporta ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je zahvalio gradonačelniku Kraljeva koji je u prethodnom periodu kroz svoje delovanje stavio akcenat na poboljšanje položaja mladih, ali i položaja sporta u gradu Kraljevu.

„To govore brojni projekti koje smo zajednički finansirali, ali i brojni infrastrukturni projekti koje smo izgradili u prethodnom periodu, koji prvenstveno za cilj imaju da svi sugrađani mogu da se rekreativno i besplatno bave sportom“, rekao je ministar dodajući da je u Kraljevu i da bi obišao završne radove na rekonstrukciji atletskog stadiona, „da omogućimo i odlične uslove za atletičare, ali i za sve sportiste koji će koristiti atletski stadion u pripremnom periodu, gde ćemo omogućiti da grad Kraljevo oplemeni i turističku ponudu, da kroz međunarodne turnire i takmičenja privučemo još veći broj stranih turista u grad na Ibru“. On je zahvalio i Atletskom savezu na zajedništvo i predsedniku Veselinu Jevrosimoviću na istrajnosti da promenie atletsku sliku Srbije, da pokažu da atletika kao kraljica sportova zaslužuje i poseban tretman.

„Ovde smo danas zajedno da pokažemo da želimo u narednom periodu da organizujemo veliki broj međunarodnih takmičenja, prvenstveno Balkansko prvenstvo naredne godine – ovde u našoj Srbiji, u Kraljevu, i da omogućimo Kraljevčanima da gledaju najbolju atletiku u svom gradu, a ne putem malih ekrana. Na taj način želimo da promovišemo sport, bavljenje rekreacijom, da motivišemo da što veći broj građana uđe u sistem sporta“, poručio je Udovičić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je zahvalio svima koji su pomogli pri rekonstrukciji atletskog stadiona u Kraljevu

„Zahvaljujem predsedniku Vlade Republike Srbije, gradonačelniku Kraljeva koji je prepoznao kako lokalna samouprava treba da ulaže pre svega u bazične sportove. Atletski savez Srbije se zalaže za razvoj atletike kao bazičnog sporta, atletike koja nije namenjena samo profesionalcima, već svima koji žele da se bave zdravim sportom. Još pre deset godina smo Kraljevo stavili na mapu kao grad u kome treba izgraditi atletski stadion jer su generacije atletičara sanjale o današnjem danu. Ispunio se san svih nas i nadam se da će na ovom stadionu stasati buduće generacije mladih sportista atletičara i da će ovaj stadion služiti na ponos gradu“, poželeo je Jevrosimović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet