Ministar Udovičić obišao radove na izgradnji atletskog stadiona u Kraljevu i razgovarao sa mladim kraljevačkim sportistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je grad Kraljevo i obišao radove na izgradnji atletskog stadiona, razgovarao sa članovima juniorske ekipe Košarkaškog kluba „Sloga“, koji su trenirali na terenu pod obalom koji nosi ime našeg proslavljenog košarkaša Nenada Krstića, kao i sa mališanima Atletskog kluba Kraljevo. Ministar je, u pratnji gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i njegovih saradnika, razgovarao i sa članovima uprave „Sloge“, bivšim i sadašnjim trenerima i predstavnicima Atletskog kluba i Sportskog saveza Kraljeva. Pozdravio je i našeg sugrađanina Danila Jovanova, čestitajući mu rođendan.

Vanja Udovičić čestita rođendan Danilu Jovanov
Vanja Udovičić čestita rođendan Danilu Jovanov

Prilikom posete ministra Udovičića našem gradu, gradonačelnik Kraljeva se osvrnuo na to da se iz dana u dan obilaze gradilišta na teritoriji grada, što je dokaz odlične saradnje republičke vlasti, Vlade Republike Srbije i ministarstava u Vladi i grada Kraljeva. On je istakao da je grad, sa Ministarstvom omladine i sporta, u prethodne četiri godine realizovao tri veoma značajna projekta:

„Od izgradnje podtribinskog prostora u novoj Hali sportova, gde smo omogućili sportskim klubovima da koriste prostor – radi se uglavnom o borilačkim sportovima, preko izgradnje dve teretane na otvorenom sa trim stazama, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta izgradili smo prelepu trim stazu i sprave za vežbanje u veoma atraktivnom prostoru za vežbanje u „borićima“. Pored toga, kod SOS Dečjeg sela na Beranovcu, izgradili smo još jednu teretanu na otvorenom sa trim stazom“, naveo je Terzić.

Prema rečima ministra, kroz razgovor sa lokalnim sportskim klubovima upoznao se sa kakvim izazovima se danas suočavaju kako bi video kako može da im pomogne. On je istakao zadovoljstvo i oduševljenje polaznika Atletskog kluba što će, izgradnjom savremenog atletskog stadiona, u svom gradu imati najbolje moguće uslove, što neće morati da putuju u druge gradove ili da u šumi treniraju, već će imati iste uslove kao bilo koji drugi sportisti bilo gde u Evropi, svetu odnosno ostatku Srbije.

Vanja Udovičić pozdravlja najmlađe sportiste AK Kraljevo
Vanja Udovičić pozdravlja najmlađe sportiste AK Kraljevo

„Pre samo pet godina jedino je Sremska Mitrovica mogla da bude domaćin nacionalnog prvenstva u atletici, sada već 10 gradova ima najmodernije stadione za atletiku. Na taj način širimo svest o bazičnom sportu, koliko je važno da se bavimo sportom. Kraljevo će moći da uđe u krug gradova koji su omogućili da njihovi sportisti imaju najbolje moguće uslove“, istakao je Udovičić uz napomenu da će, čim vremenske prilike dozvole da može da se izlije tartan, to biti i učinjeno, budući da je neophodno da bude 10 dana u kontinuitetu sunca zbog izlivanja tartana, kako bi mogao da se prihvati. To bi, kako je naglasio ministar, omogućilo da stadion bude sertifikovan od stranih međunarodnih sportskih federacija, što bi omogućilo da Kraljevo bude domaćin velikih međunarodnih takmičenja poput Balkanijade.

Ministar je košarkaše “Sloge”, koja ima izvanrednu tradiciju, obradovao određenom opremom i razgovarao sa njima kako može da im pomogne.

Vanja Udovičić sa košarkašima KK Sloga
Vanja Udovičić sa košarkašima KK Sloga

„Mene raduje da je gradonačelnik u poslednje četiri godine stavio u sam vrh prioriteta razvoj sporta i omladine budući da smo sarađivali i u omladinskom segmentu jako dobro. Kada na šetalištu pored reke vidite da su zadovoljni sportisti, da će u narednih godinu dana svi tereni biti izliveni tartani, dobiti nove sportske rekvizite, novu opremu – na tome ćemo zajedno raditi, i da će ceo sportski rekreativni centar dobiti novi izgled sa stadionom i omogućiti da Kraljevo bude ne samo regionalni, već i srpski centar sporta, gde ćemo tražiti i truditi se u narednom periodu da razvijamo sportski turizam i tako pomoći privredi grada Kraljeva… bićete ponosni“, poručio je Vanja Udovičić, zahvalivši gradonačelniku što je u prethodnom periodu vodio računa o svim sportistima, o svim sportovima, o mladima.

Udovičić je izrazio nadu da će do kraja leta Kraljevo imati atletski stadion dostojan srpskog sporta, ali dostojan i svih rezultata koje planiramo da uradimo u narednom periodu, dodajući da će do kraja 2025. Kraljevo sigurno imati rekonstruisan gradski stadion, izgrađen zatvoreni bazen i fudbalski stadion.

INFO 24 / Foto: FB dr Predrag Terzić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *