Ministar Stefanović zajedno sa pripadnicima vojske primio vakcinu protiv kovida

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović primio je vakcinu, kineske kompanije “Sinopharm”, protiv kovida na punktu za masovnu vakcinaciju koja je danas počela na Beogradskom sajmu. On se vakcinisao zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, a kako je rekao, tokom današnjeg dana ukupno oko 700 pripadnika primiće kinesku vakcinu.

Stefanović je pozvao građane da se vakcinišu i budu odgovorni najpre prema sebi i svojim bližnjima. On se zahvalio svim medicinskim radnicima koji neumorno, od početka pandemije, vode borbu protiv korona virusa. Kako je istakao, njihova borba je za svako poštovanje i divljenje, a vakcinacijom im pomažemo i ukazujemo istinsko poštovanje i zahvalnost, jer ćemo smanjiti broj obolelih i time olakšati medicinarima posao.

– Vakcinacija je važna, jer time brinemo o sopstvenom i o zdravlju naših najmilijih, naših najstarijih sugrađana, ali i svih ostalih. Danas sam ovde, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije, da primimo vakcinu s jednom željom – da ovo bude početak vraćanja normalnog života u Srbiji – istakao je ministar odbrane.

Kako je istakao, zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije, naša zemlja uspela je da nabavi veliki broj vakcina.

– Imamo potpuno poverenje u sve vakcine, a rekao sam da ću primiti istu onu vakcinu koju budu primili vojnici. Želeli smo da pokažemo da podržavamo vakcinaciju i da je to važno za zdravlje svih – naglasio je Stefanović.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji punkta na Sajmu u Beogradu, počev od Ministarstva zdravlja do Grada Beograda, za koji je rekao da funkcioniše besprekorno.

– Ovo pokazuje koliko je važno da budemo ujedinjeni, koliko smo efikasniji kada zajednički radimo, jer tada možemo da pobeđujemo čak i ozbiljne protivnike kakav je korona virus. Vojska Srbije uvek je bila uz svoj narod, uvek će biti uz svoj narod i tako je i danas u prvim redovima ove nove etape u borbi protiv korona virusa. Nastavićemo naravno da pomažemo našem stanovništvu i kroz vojnomedicinske ustanove koje se bore protiv korone i drugih bolesti, ali i kroz druge vrste pomoći naših vojnika. I zato je važno da svaki vojnik bude imunizovan, da svaki vojnik primi vakcinu, da bi mogao da nastavi da ispunjava svaki zadatak koji otadžbina stavi pred njega – zaključio je ministar Stefanović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *