Ministar Stefanović obišao polaznike Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVOPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas polaznike 2. klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO na logorovanju u okviru Vojnog kompleksa “Peskovi”. On je budućim podoficirima poručio da ih očekuje rad na novim, savremenim sredstvima, koja naša vojska danas ima zahvaljujući snazi Srbije, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nakon izvođenja bojevog gađanja na “Peskovima”, gde su ocenjivane njihove taktičke i vatrene sposobnosti, polaznici 2. klase Kursa za podoficire razgovarali su sa ministrom Stefanovićem o utiscima i izazovima koje su imali tokom obuke, kao i njihovim očekivanjima od buduće karijere u Vojsci Srbije.

– Oni su sada već druga klasa kandidata za podoficire Vojske Srbije koja dolazi iz građanstva i sve ono što smo danas videli pokazuje da se i ova nova generacija ozbiljno priprema za važne komandne dužnosti u našoj vojsci. Klasu čini 76 mladih ljudi koji će ići u jedinice našeg Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane i drago mi je da sam se uverio da su potpuno motivisani, raspoloženi, da tačno znaju šta žele od svoje karijere i šta očekuju u našoj vojsci – rekao je ministar Stefanović.

Ministar odbrane je izrazio zadovoljstvo jer polaznici na poligonima Vojske Srbije mogu da dobiju osnovnu vojničku obuku, ali i da potom prođu kroz specijalističke obuke za dužnosti koje će obavljati.

– Pripremaju se i za nova sredstva i za sve ono što naša vojska danas, zahvaljujući snazi koju Srbija ima, može da kupi – i nove radare i nove sisteme protivvazduhoplovne odbrane i sva ona sredstva, koje će oni imati prilike da održavaju kada počnu da rade. Naravno, imaće priliku i tada od prvog dana da konkurišu za nove obuke, za nove treninge i da to iskoriste da bi bili što sposobniji, što bolji, da bi njihovo znanje bilo veće i da time mogu da pruže punu podršku i pun doprinos svojim jedinicama, svojoj vojsci i naravno svojoj Srbiji – rekao je ministar Stefanović, koji se ovom prilikom zahvalio i pripadnicima Komande za obuku zato što se toliko trude da ove mlade ljude nauče svemu što treba da znaju.

Podsećajući da će polaznici ove klase biti promovisani polovinom ove godine u podoficire Vojske Srbije, ministar Stefanović je istakao i da je zadovoljan jer će prve dužnosti početi da obavljaju sa povećanim platama.

– Novo povećanje za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uz januarsku platu treće je povećanje u poslednjih godinu dana i nekoliko meseci. Reč je, takođe, o  zaista najvećem povećanju u javnom sektoru i to je nešto na čemu hoću da zahvalim predsedniku Vučiću, jer je razumeo koliko je važno da naša vojska bude i dobro plaćena i da idemo u tom pravcu da ne ulažemo samo u tehniku, u sredstva, u opremu, što naravno radimo, već u ljude koje hoćemo i dobro da platimo, ali i dobro da obučimo – rekao je ministar Stefanović.

Ministra odbrane na vojnom poligonu prilikom  današnjeg obilaska dočekao je načelnik Štaba Komande za obuku brigadni general Muharem Fazlić, a o težišnim zadacima i aktivnostima koje se realizuju na poligonu informisao ga je zamenik komandanta Centra za obuku i usavršavanje podoficira “Narednik Milunka Savić” potpukovnik Saša Puač.

Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja. Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće  promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Podsećamo i da je juče raspisan konkurs za treću klasu, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do početka marta. (Javni konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u svojstvu podoficira)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *