Ministar Stefanović na sajmu naoružanja u Abu Dabiju

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma, prisustvovao je  otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2021“ u Abu Dabiju.

Ministar Stefanović se pre zvaničnog otvaranja Sajma neformalno sreo sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ocenio da je ovaj sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

„Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme“, izjavio je ministar odbrane.

On je naglasio da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta sa kojima će razgovarati o saradnji.

„Razgovaraćemo o tome šta možemo da uradimo, čak i u ovom složenom vremenu kovida, da pomognemo da naša vojska bude efikasnija, da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da ta multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra, a istovremeno da čujem šta kolege misle o tome šta možemo dalje da uradimo zajednički i da radimo na sklapanju novih sporazuma kojima će naša zemlja da napreduje“, poručio je Stefanović.

Tokom prvog dana Sajma, ministar odbrane obišao je i štand JP „Jugoimport“ SDPR-a na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

Međunarodni sajam naoružanja „IDEX“ održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Emirata.

„IDEX“ je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga.

Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam i u uslovima pandemije koronavirusa, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet