Ministar sporta Vanja Udovičić posetio Sremsku Mitrovicu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče je posetio Sremsku Mitrovicu i tokom te radne posete uručio sportsku opremu predstavnicima klubova i škola u gradu.

Sportsku opremu ministar Udovičić uručio je članovima Rukometnog kluba „Srem” dok je učenicima Osnovne škole „Sveti Sava” uručio vredan komplet opreme i rekvizita za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručima, španere i mrežu za odbojku, kao i 40 lopti za četiri kolektivna sporta. Komplet sportske opreme donirao je i Odbojkaškom klubu „Prvi tempo”.

 “Ovo je sredina koja prepoznaje važnost sporta, odnosno grad koji izdvaja 6 posto svog budžeta za sport i rekreaciju. Upravo zbog toga, uređenje sportskih terena predstavlja prioritet u radu čelnih ljudi grada, o čemu smo danas i razgovarali. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate”, rekao je ministar Udovičić tokom posete.

Gradonačelnik Vladimir Sanader Mitrovice izrazio je zadovoljstvo posetom ministra Udovičića i dosadašnjom saradnjom i ulaganjima u grad.

„Trudimo se da održimo na visokom nivou sportsku infrastrukturu kako bi pružili dobre uslove svima koji žele da se bave sportom. Vodimo računa pre svega o školskom sportu. Izgradnja bazena je primer da želimo i u toj sferi da se dokažemo i da, pre svega školska deca imaju gde da provode svoje slobodno vreme na zdrav način i da se uključe i u Plivački vaterpolo klub. U narednom periodu ćemo odvojiti još više sredstava za sportske klubove i objekte, planira se izgradnja jednog modernog stadiona. Sve ide u pravcu da Mitrovica zaista postane centar sporta u Sremu i da imamo i klubove koje će na dostojanstven i reprezentativan način predstavljati Grad u celoj Srbiji.”, rekao je prilikom posete gradonačelnik Sanader.

INFO 24 / Mitrovica.info, M. Milivojević / Foto: Mitrovica.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *