Ministar Popović dodelio priznanja IT herojima

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović dodelio je plakete i zahvalnice predstavnicima inovacione zajednice koji su u okviru inicijative „Budi I Ti heroj“ svoja inovativna rešenja stavili na raspolaganje državi za vreme krize izazvane pandemijom virusa Kovid-19.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

„Plakete i zahvalnice koje danas dodeljujemo u ime Vlade Republike Srbije izraz su zahvalnosti vama, inovatorima i IT stručnjacima, koji ste svoje znanje potpuno besplatno stavili na raspolaganje državi u borbi protiv korona virusa. Ova priznanja ne označavaju kraj naše saradnje, već ohrabrenje da nastavimo zajedno da menjamo našu privredu, da razvijamo tehnologije u zdravstvu, bezbednosti, poljoprivredi i stavljamo ih u funkciju razvoja naše Srbije“, izjavio je ministar Popović.

Popović je ukazao da je inicijativa „Budi I Ti heroj“ pokrenuta u vremenu koje je nosilo veliku neizvesnost za zdravlje ljudi i budućnost čitave privrede Srbije.

Nenad Popović IT heroji

„Saradnja koju smo otpočeli u vreme pandemije pokazala je da možemo brzo da reagujemo i udružimo naše potencijale u sprečavanju širenja virusa, a istovremeno i da doprinesemo saniranju ekonomske štete nastale blokadom svih procesa rada i privređivanja“, kazao je Popović.

On je istakao da je Srbija zemlja za koju se vredi boriti i napomenuo da je naša zemlja otvorila vrata za nove ideje.

“Otvorili smo vrata za nove ideje i tehnologije, a najviše za novi način razmišljanja koji omogućava tehnologijama da ubrzaju i unaprede procese rada u institucijama čije postupanje u krizi može da sačuva živote ljudi”, rekao je Popović.

Ministar Popović se zahvalio inovacionoj zajednici na saradnji u vremenu krize istakavši da je ta saradnja inspiracija za mnoge i primer posvećenosti i ljubavi prema svojoj otadžbini Srbiji.

Nenad Popović IT heroji

„Srbija je srećna što ima vas i vaše znanje koje ste spremni nesebično da stavite na raspolaganje svojoj zemlji kako biste je učinili boljim mestom za život svih njenih građana“, zaključio je Popović.

U okviru inicijative “Budi I Ti heroj” na adresu Vlade Republike Srbije pristiglo je više od 200 inicijativa za unapređenje efikasnosti borbe države protiv korona virusa, a deo tih inicijativa je u potpunosti ili delimično implementirano u različitim resorima i organima državnog aparata Republike Srbije u periodu vanrednog stanja.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *