Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejem Stjuartom

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejem Stjuartom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje i o potencijalima za još intenzivniju saradnju.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud. Sagovornici su razgovarali o investicionim potencijalima Republike Srbije i o strateškim projektima za koje su zainteresovane kompanije iz Velike Britanije.

U tom smislu, ministar Mali je ministru Stjuartu predstavio plan „Srbija 2025“ koji je vredan 14 milijardi evra, a koji podrazumeva izgradnju velikih kapitalnih projekata na teritoriji cele zemlje.

Tema sastanka su bili i projekti u oblasti zaštite životne sredine, kao i borba protiv klimatskih promena, koji su prioriteti Vlade Republike Srbije, kako je istakao ministar Mali. Ministri su razgovarali o bližoj saradnji u toj oblasti, koja može umnogome da doprinese zelenoj ekonomiji.

Boegrad, 8. aprila 2021.- Ministar finansija Sinisa Mali sastao se danas sa ministrom za izvoz Velike Britanije Gremom Stjuartom. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Na sastanku je dogovorena i poseta ministra finansija Siniše Malog Londonu, u narednih nekoliko meseci, tokom koje će investitorima biti predstavljeni investicioni potencijali Republike Srbije, kao i strateški projekti koji se sprovode u našoj zemlji.

Ministri su dogovorili i da ekspertski timovi dva ministartsva dodatno aktivirajusaradnju kako bi se kroz određene sporazume ozvaničila saradnja u određenim segmentima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet