Milun Todorović za INFO 24 o značaju Moravskog koridora

Izgradnja autoputa Pojate-Preljina (Moravski koridor) počinje danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksanadra Vučića i predstavnika Vlade Srbije i konzorcijuma Behtel-Enka koji je glavni izvođač radova, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović za INFO 24 pričao je o značaju ove velike investicije.

Danas je posle 9 dana od potpisivanja ugovora o izgradnji Moravskog koridora u mestu Jasika nadomak Kruševca svečano obeležen početka radova na izgradnji auto-puta E-761, deonica Pojate – Preljina. Moravski koridor prolaziće kroz srce Srbije i povezivati Čačak, Mrčajevce, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku banju, Trstenik, Stopanju, Kruševac, Ćićevac i Pojate.
U pitanju je investicija koja će sa sobom doneti i veću mogućnost za ostvarenje drugih, novih investicija, ali i veći broj turista. Od posebnog značaja i možda najvažnija karakteristika je broj mladih koji će na ovaj način dobiti veći podsticaj za ostanak u svojim domaćinstvima i rodnim mestima, kao i širi spektar mogućnosti – izjavio je Milun Todororć za INFO 24.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *