Milorad Dodik: Nemoguće je živjeti sa onima koji Srbe smatraju genocidnim!

Na Trgu Krajine koji je pun građana iz cijele Republike Srpske, Srbije i dijaspore, kao i ulice koje vode ka njemu, istaknute su srpske trobojke, te transparenti podrške rukovodstvu Republike Srpske, njenim institucijama i borbi srpskog naroda za slobodu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio da ne želi da bude u istoj državi sa onima koji Srbe smatraju genoicidnim narodom, a posebno je pozdravio zvaničnike Srbije i prijatelje Srpske.

 Srebrenica pripada Srpskoj, a Srbi dobro stoje. Strancima smeta im što pokazujemo koliko možemo i što opstajemo 30 godina u gotovo nemogućim okolnostima. Mi smo narod koji se voli i osjeća – poručio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kaže da nema male tragedije.

–  Svi majke i očevi isto tuguju. Neće nama niko uzeti Republiku Srpsku zato što je ona izraz volje ovog naroda i politička bitka – kazala je Cvijanovićeva.

vijanovićeva je podsjetila da je Kristijan Šmit htio da prekraja nastavni plan i program.

  • Nećeš intervenisati. Naši nastavni programi su naši i srpska djece neće učiti da je Naser Orić bio ratni heroj – rekla je Cvijanovićeva i dodala da najveća odvajanja i „dvije škole pod jednim krovom“ imamo u obrazovnom sistemu postoji u BiH, a ne u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva se osvrnula i na Rezoluciju o Srebrenici.

 Nećemo vam dati Srpsku, donesite sto rezolucija, mi nećemo da nosimo terete koji nam ne pripadaju i nećemo da mrzimo – poručila je Željka Cvijanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *