Miličković: Nulta tolerancija za nasilje prema ženama

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković posetio je danas Sigurnu kuću gde je razgovarao sa koordinatorkom Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesnom Stanojević i štićenicama i poručio da se nasilje u Srbiji neće tolerisati.

“Država danas odgovornije brine o žrtvama nasilja i trudi se da na sve načine osigura njihovu bezbednost. Policija je uvek siguran i pouzdan oslonac, ne samo štićenicama Sigurne kuće već i svim žrtvama nasilja u porodici, kao i svim građanima Srbije. Primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici je dala pozitivne rezultate. Ipak, još dosta moramo raditi na prevenciji kako bismo sprečili uzroke nasilja, a ne posledice. Takođe, moramo biti svesni da se u borbu protiv nasilja mora uključiti čitavo društvo”, izjavio je Miličković.

On je istakao da se nadležne institucije sada odgovornije ponašaju prema žrtvama nasilja u porodici i podsetio je da je sproveden je veliki broj obuka i edukacija kako bi predstavnici policije, tužioci, socijalni radnici sada bili senzibilniji prema žrtvama nasilja, pre svega porodičnog nasilja.

“Želim da poručim svim građankama i građanima da nećemo tolerisati nasilje u Srbiji, ni prema ženama, ni prema deci, niti prema starima. Nećemo tolerisati pretnje koje siledžije i nasilnici upućuju ženama. Uvrede koje svakoga dana preko društvenih mreža upućuju ženama pojedini predstavnici SZS su za svaku osudu. Ne možete napadati žene u Srbiji i očekivati podršku građana na izborima. Zato SZS i njima slični, koji vređaju, omalovažavaju i fizički nasrću na žene, novinarke i političarke, nikada neće dobiti podršku naroda”, poručio je Miličković.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra, a Miličković je ocenio da je primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici dala pozitivne rezultate.

INFO 24 / Foto: FB stranica Милосав Миличковић – Српска напредна странка Раковица

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *