Milićević SPS: Opozicija bi najgore za Srbiju

Socijalističkoj partiji Srbije je potpuno jasno da se jedan deo opozicije opredelio za tezu „što gore po Srbiju to bolje po njih“ i da tužakanjem Srbije pred međunarodnom zajednicom mogu doći do političkih poena, nerazmišljajući da time samo nanose štetu Srbiji i građanima Srbije. Dok je većina onih koji su sada u toj i takvoj opoziciji bila na vlasti i govorila „i EU i Kosovo“ proglašena je nezavisnost Kosova, a nas niko ništa nije pitao.

Na krilima nekakve svoje priče o EU oni su došli na vlast, a danas Srbiju na putu ka punopravnom članstvu vodi upravo ova vladajuća koalicija, za koju su tada govorili da je antievropska. Ova vladajuća koalicija je postigla, može se reći, istorijski uspeh ka evropskim integracijama kroz reformski kurs Vlade koji su 2013. godine podržali i neki pripadnici tzv. opozicije.

Srbija je danas došla do pozitivnih ekonomskih pokazatelja zasnovanim na zdravim osnovama. Završili smo proces fiskalne konsolidacije, započeli fazu razvoja i to u pravcu poboljšanja životnog standarda građana kroz realizaciju važnih kapitalnih investicija, pre svega u oblasti saobraćaja i železničke infrastrukture.

Zahvaljujući uspešnoj spoljnoj politici ojačan je međunarodni ugled i položaj Srbije, koju danas svi vide kao pouzdanog i stabilnog partnera. Danas su Srbiji otvorena vrata širom sveta. U prilog tome ide i činjenica da je već 17 država, međunarodno priznatih država povuklo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Mudrom i racionalnom politikom Srbija je danas postala simbol novih vrednosti u regionu, faktor regionalne stabilnosti sa jasnom i principijelnom opredeljenošću za mir, stabilnost, prosperitet i dobrosusedske odnose.

Ukoliko postoje otvorena pitanja, jasan je stav Srbije, ona se rešavaju dijalogom, jer dijalog nema alternativu. Jedan od spoljnopolitičkih prioriteta jeste punopravno članstvo u EU i ne postoji zadatak stavljen pred Srbiju a da ga ona nije uspešno realizovala, ali Srbija nastavlja i da jača svoje odnose sa tradicionalno prijateljskim državama, i to pre svega u oblasti ekonomije.

Danas je teško braniti državne i nacionalne interese Srbije, i to mogu samo hrabri i istrajni borci za nacionalne interese kakvi su pre svega, predsednik države Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ali i cela Vlada RS, jer zahvaljujući njima danas svi shvataju da bez Srbije nema rešenja, i da konačno Srbija može nešto i da traži, a ne samo kao u periodu njihove vlasti, da samo gleda kako joj nešto otimaju.

Ne interesuju ovaj deo opozicije nikakvi izborni uslovi, jer od samog početka smatraju ih samo prilikom da zavaraju javnost. Sloboda medija ih interesuje samo da bi to predstavili kao razlog za ne izlazak na izbore, jer bojkot je jedini očajnički potez koji im je preostao.

Mi razumemo da neko želi da bude opozicija i da kritikuje rad vladajuće koalicije, ali i da ponudi konkretne predloge i alternativu, a ne da kritikuje zarad kritike i vodi politiku koja se svodi na pretnje, sukobe, nasilje i incidente.

Nije sporno biti opozicija vlasti, to je legitimno pravo, ali kako mogu biti opozicija svojoj državi i narodu. To po ko zna koji put pokazuju tužakajući Srbiju u inostranstvu i iznoseći neistine i laži.

I kada govore o demokratiji treba da znaju samo jedno – demokratija se ostvaruje jedino na izborima, a ne na ulici.

Potpredsednik SPS i Potpredsednik NS RS

Đorđe Milićević

kolubarski.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *