Mihajlovićeva: Sporazum u oblasti solarne energije iskorišćen za politički napad na predsednika Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da su napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom potpisanog Sporazuma o saradnji s američkom kompanijom UGTR apsolutno neosnovani i zlonamerni, jer ovoj kompaniji nije dodeljen bilo kakav posao.

“Sporazumom se iskazuje namera kompanije UGTR da razvija projekte solarnih elektrana, a potpisan je u cilju razmene iskustava u ovoj oblasti i pritom ne sadrži nikakve finansijske obaveze za Republiku Srbiju. Nema ničeg neobičnog da se sa nekom kompanijom zaključi sporazum o saradnji, ali u svakom slučaju, da bi radila na projektima u Republici Srbiji ova kompanija mora da prođe sve zakonske procedure, uključujući, između ostalog, i da bude izabrana kroz postupak javne nabavke ili postupak izbora strateškog partnera”, navela je Mihajlovićeva.

“Pošto potpisani sporazum ni na koji način ne garantuje ovoj kompaniji da će dobiti bilo kakav posao, njegovo korišćenje za napade na predsednika Srbije samo pokazuje da takve izjave nisu motivisane brigom za javne finansije, već političkim razlozima, koji najčešće stoje iza osporavanja razvojnih projekata”, navela je Mihajlovićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet